Annonce
Indland

Ulvemodstandere: Sådan giver du ulven en lang og pinefuld død - og slipper fra det

Ulvemodstandere deler på Facebook metoder til, hvordan man kan skyde en ulv og ikke blive opdaget. Denne ulv er dog ikke blevet skudt, men er død fordi, den kom op at toppes med andre ulve. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

I lukkede kredsløb på Facebook giver modstandere af ulven råd om, hvordan man kan dræbe en ulv uden at blive knaldet. Hvis opskriften bliver fulgt, vil ulven lide en langsom, smertefuld død.

Opskrift: I en af de lukkede facebookgrupper, hvor modstandere af ulven i Danmark samles, kan man nu flere steder læse en detaljeret opskrift på, hvordan man skyder en ulv og slipper afsted med det.

Det er en erfaren jæger og riffelskytte, der spreder opskriften i forskellige tråde. Han reagerer blandt andet på det udbredte udtryk "skyd, grav og hold kæft" - altså at man skal dræbe ulven, grave den ned og tie stille med det bagefter.

"Du må ikke grave. Hvis en finder dig med en ulv ved siden af dig, og du er i gang med at grave et hul, så er det et fældende bevis med det samme. Du skal kun skyde og holde kæft. Men... du skal skal skyde med et fuldkappet projektil. Det lærte jeg af svenskerne. Fordi så krydser den 4-5-6-7-8-9-10 naborevirer, inden den dør. Og så har INGEN en eneste chance for at finde ud af, hvem der skudt den."

Sådan skriver jægeren den 20. marts i den lukkede gruppe "ulvefri Danmark" med 566 medlemmer.

Fuldkappet ammunition er den type ammunition, militæret bruger, fordi her splintrer projektilet ikke, når det rammer sit mål, men går lige igennem. Fuldkappede projektiler bruges normalt ikke til jagt, her vil man gerne have, at byttet dør med det samme og ikke blot bliver såret for senere at dø af et blødende hul gennem kroppen.

Det er decideret dyreplageri. Jeg anser det for at være totalt uetisk.

Peter Kaae Schmidt, formand for Kronjyllands Jagtforening

Drabsmetoden spredes på Facebook

Metoden til, hvordan man dræber en ulv og slipper afsted med det, blev oprindeligt delt i den lukkede facebookgruppe "ulvefri Danmark" af en erfaren jæger og riffelskytte. Avisen Danmark har fundet tre kommentarer på Facebook, der viser, at metoden er ved at blive kendt:1. Skyd i sækken

"Det nyeste hedder vist nok: Skyd i sækken, speederen i bund, møgdyret falder først om 1-5 dage (til den tid falder mistanken i hvert fald ikke på dig)."

2. Lige i dunken

"Godt spørgsmål. Men en 223'er fuldkappet lige i dunken og møgdyret dør i løbet af et par dage. Og ingen kan finde ham, der har skudt. ALLE jægere hader ulve. Og 99 procent af almindelige mennesker hader det lortedyr."

3. Smart

"Det siger de også i Sverige: Skyd den i maven, så den kan løbe et andet sted hen og dø. Smart!"

Står ved det

Den 27. marts skriver jægeren igen opskriften på den langsomme, pinefulde død for ulven i en anden tråd og slutter af med:

"Og den bliver vel nok fundet på et tidspunkt, når vi snakker Danmark, men INGEN har jo den mindste chance for at finde ud af hvem, der har skudt den (...) Man skal kun skyde og holde kæft. Og man skal som sagt skyde med fuldkappet projektil."

Opskriften på den for jægeren sikre metode, men for ulven smertefulde død har spredt sig flere steder på Facebook, hvor ulvemodstandere debatterer. I en tråd i forbindelse med en artikel fra Landbrugsavisen, skriver en f.eks.:

"Det nyeste hedder vistnok: Skyd i sækken, speederen i bund, møgdyret falder først om 1-5 dage (til den tid falder mistanken ikke på dig)."

Avisen Danmark har været i kontakt med jægeren, der har spredt opskriften oprindeligt. Han er medlem af riffeludvalget i Kronjyllands Jagtforening under Danmarks Jægerforbund, medhjælpende instruktør til riffelskydninger, hvor jægere bliver undervist i riffeljagt, og hedder Søren Behrens Hevring Kjeldsen.

Han står ved, hvad han har skrevet i facebookgruppen "ulvefri Danmark", men ønsker kun at sige dette om, hvorfor han spreder opskriften blandt ulvemodstandere:

- Jeg er interesseret i emnet, har nogle ideer og synes, vi skal skille os af med de ulve, vi har i Danmark, siger Søren Behrens Hevring Kjeldsen.

Ulven er fredet i hele EU, og i øjeblikket er en 66-årig mand sigtet for den 16. april at have skudt og dræbt en ulv ved Ulfborg med tre skud ud gennem vinduet fra en bil.

Derfor skriver vi navnet

Avisen Danmark nævner navnet på den jæger, der har skrevet om, hvordan man kan dræbe en ulv og slippe afsted med det, fordi vi har været i kontakt med ham, og han har været villig til at udtale sig til avisen og står ved sine opdateringer i facebookgruppen.Han sidder også i riffeludvalget i Kronjyllands Jagtforening, hvor han er med til at uddanne jægere til riffeljagt. Der er seks medlemmer af udvalget, og avisen Danmark ønsker ikke, at de andre fem skal komme under mistanke for at opfordre til krybskytteri.

Annonce

Paf formand

Formand for Kronjyllands Jagtforening, Peter Kaae Schmidt, er oprørt over opfordringen fra hans medlem:

- Jeg er helt paf over, at nogle kan finde på at skrive sådan og skuffet over, at det er en fra vores forening. Det er decideret dyreplageri. Jeg anser det for at være totalt uetisk. Metoden giver sådan set mening, når man er i den tankegang, men det er fandme noget svineri. Vi skyder ikke for, at dyr skal lide, men for at spise kødet. Hvis jægere begynder at opføre sig på den måde, mister vi opbakning til at gå på jagt. Det er jo noget, vi gør os fortjent til, siger han.

Han vil ikke tage initiativ til at smide medlemmet ud, fordi jægeren skriver i facebookgruppen som privatperson.

- Men han er en idiot. Og det skal jeg have fortalt ham. Og hvis han siger sådan noget i foreningen eller på riffelbanen, bliver han smidt ud, siger Peter Kaae Schmidt.

I Damarks Jægerforbund vil formand Claus Lind Christensen gerne have lov til at sætte sig grundigt ind i sagen, før han udtaler sig om, hvorvidt han mener, at en jæger, der opfordrer til at skade et dyr, hører hjemme i foreningen.

- Men jeg vil sige, at det i høj grad vækker min bekymring. Jeg tager fuldstændig afstand til sådanne udtalelser. Det er dyrplageri at gå efter at skade et dyr i stedet for at slå det ihjel på stedet - og derudover er det jo ulovligt. Når en jæger ved et uheld kommer til at anskyde et dyr, gør vi jo alt, hvad vi overhovedet kan for at eftersøge dyret og aflive det hurtigst muligt. Jeg ser fra tid til anden, at debatten om ulve i Danmark bliver voldsom, men dette hører til yderlighederne, siger Claus Lind Christensen.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce