Annonce
Læserbrev

Ulvedebat. Hul i hovedet, at der stadig er hul i hegn

Annonce

Debat: Det er ikke tilfældigt, at der kommer ulveangreb. Det er helt forudsigeligt. Og det er der en god grund til.

Jens Henrik Jakobsen, der er vildtkonsulent for Naturstyrelsen i området, ved så ganske udmærket godt, at der er en stor åbning i indhegningen ned til Lille Å, men nævner det tilsyneladende konsekvent ikke. På min foranledning har han selv været ude og se indhegningen, og konstaterede således allerede i foråret denne åbning i hegnet.

Spørgsmålet er så, hvorfor nævner han det så ikke efterfølgende i forbindelse med angrebet på de små heste?

Netop denne fold har om nogen været i fokus meget længe grundet flere angreb, og det er først da jeg tilflyttede området, at det går op for mig, at der er en stor åbning i indhegningen ned til Lille Å, hvilket på intet tidspunkt har været nævnt i omtalen siden de første angreb i 2017, endsige, at denne åbning har været der hele tiden.

Naturstyrelsen Vestjylland omtaler ved deres vildtkonsulent i tv, efter angrebet på fårene først i april i år, indhegningen som ulvesikker. Jeg kontakter herefter vildtkonsulenten, der påstår sig uvidende om det manglende hegn ned til Lille Å, som han så vil tage ud og undersøge, for så efterfølgende at bekræfte åbningen i hegnet på 150-200 meter. I forbindelse med min første gennemgang af hele hegnet konstateres så mange fejl på hegnet, at det på ingen måde blot er i nærheden af at være et ulvesikre hegn.

På videoen, som blev lavet i forbindelse med gennemgangen af indhegningen, lader jeg ikke nogen i tvivl om, at jeg allerede dér har mistet tilliden til Naturstyrelsen Vestjylland, og dennes ansvarlighed for naturområdet i almindelighed, herunder for ulven i særdeleshed.

Denne mistanke er løbende blevet forstærket i forbindelse myndighedernes manglende oprigtighed i tingene. Hvilket også har konsekvenser i andre områder, således på Gl. Råstedvej, hvor staten heller ikke opsætter ulvesikrer hegn. Hvorfor der også her har været angreb på husdyr.

I samme forbindelse kan man så langt fra rose Holstebro Dagblad eller tv for en saglig håndtering af ulvesagen. De er en del af den råddenskab, som jeg allerede først i april omtaler på videoen (YouTube).

Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Find din indre rejsekuffert frem

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce