Annonce
Læserbrev

Ulvedebat. Hul i hovedet, at der stadig er hul i hegn

Debat: Det er ikke tilfældigt, at der kommer ulveangreb. Det er helt forudsigeligt. Og det er der en god grund til.

Jens Henrik Jakobsen, der er vildtkonsulent for Naturstyrelsen i området, ved så ganske udmærket godt, at der er en stor åbning i indhegningen ned til Lille Å, men nævner det tilsyneladende konsekvent ikke. På min foranledning har han selv været ude og se indhegningen, og konstaterede således allerede i foråret denne åbning i hegnet.

Spørgsmålet er så, hvorfor nævner han det så ikke efterfølgende i forbindelse med angrebet på de små heste?

Netop denne fold har om nogen været i fokus meget længe grundet flere angreb, og det er først da jeg tilflyttede området, at det går op for mig, at der er en stor åbning i indhegningen ned til Lille Å, hvilket på intet tidspunkt har været nævnt i omtalen siden de første angreb i 2017, endsige, at denne åbning har været der hele tiden.

Naturstyrelsen Vestjylland omtaler ved deres vildtkonsulent i tv, efter angrebet på fårene først i april i år, indhegningen som ulvesikker. Jeg kontakter herefter vildtkonsulenten, der påstår sig uvidende om det manglende hegn ned til Lille Å, som han så vil tage ud og undersøge, for så efterfølgende at bekræfte åbningen i hegnet på 150-200 meter. I forbindelse med min første gennemgang af hele hegnet konstateres så mange fejl på hegnet, at det på ingen måde blot er i nærheden af at være et ulvesikre hegn.

På videoen, som blev lavet i forbindelse med gennemgangen af indhegningen, lader jeg ikke nogen i tvivl om, at jeg allerede dér har mistet tilliden til Naturstyrelsen Vestjylland, og dennes ansvarlighed for naturområdet i almindelighed, herunder for ulven i særdeleshed.

Denne mistanke er løbende blevet forstærket i forbindelse myndighedernes manglende oprigtighed i tingene. Hvilket også har konsekvenser i andre områder, således på Gl. Råstedvej, hvor staten heller ikke opsætter ulvesikrer hegn. Hvorfor der også her har været angreb på husdyr.

I samme forbindelse kan man så langt fra rose Holstebro Dagblad eller tv for en saglig håndtering af ulvesagen. De er en del af den råddenskab, som jeg allerede først i april omtaler på videoen (YouTube).

Annonce
Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce