Annonce
Holstebro

Ulve skal overvåges med gps

Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet vil indfange ulve i Stråsø Plantage for at udstyre dem med gps-halsbånd. Succeskriteriet er at have fanget to ulve indenfor de første 12 måneder. Arkivfoto

Der mangler information om ulvene i Danmark, og derfor har forskere nu fået penge til at indfange ulve i Stråsø Plantage og udstyre dem med gps-halsbånd.

Annonce

Forskere ønsker mere information om de ulve, der har slået sig ned i Danmark, og derfor indleder man nu et projekt med at indfange et antal ulve og udstyre dem med gps-halsbånd.

Det er seniorforsker ved Aarhus Universitet, Peter Sunde, der står i front for projektet, der gerne skulle resultere i, at mindst to ulve indenfor det kommende år kan følges via en gps-sender i et halsbånd.

- Første del af projektet er at se, om det overhovedet kan lade sig gøre at fange ulvene og udstyre dem med halsbånd, siger han.

Selvom succeskriteriet er at fange og udstyre to ulve med halsbånd indenfor det kommende år, så er der bestilt seks gps-halsbånd i udlandet.

- Halsbåndene kommer om cirka to måneder, og derefter begynder første del af projektet, der er at forsøge at indfange ulve, siger Peter Sunde, der regner med, at jagten på ulve begynder i marts.

- Vi vil bruge avancerede boksfælder, hvor der går en alarm, så snart der går et dyr i fælden, og hvor man ved hjælp af vildtkameraer kan se, hvilket dyr det er tale om, siger han.

Ulvejagten kommer til at foregår i Stråsø Plantage.

- Det er dér, vi ved, at der er et sæt ulve-forældre med seks-otte hvalpe, så det er dér, vi vil sætte fælderne op, men bliver der tilfældigvis fanget en ulv et andet sted, benytter vi naturligvis lejligheden, siger Peter Sunde, der håber at kunne fange en eller to af ulvehvalpene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce