Annonce
Ulfborg/Vemb

Ulve får ingen adgang til solcelleområde

Mona og Karsten Godtkjær købte i 2007 en landejendom ved Bur for at få fred og ro. Siden da har de fået vindmøller, og snart også solceller tæt på. Inden de købte stedet undersøgte de netop status, men dengang var der ikke nye planer for området. Foto: Morten Stricker
Mens naboer skal leve med 200 hektar solceller nær Bur, så ændres planen for at undgå, at ulve ikke kan komme ind til de får, som skal græsse mellem solcellerne.
Annonce

BUR: Politikerne vil fastholde planen om cirka 200 hektar solceller øst for Bur. Selv om der har været skarpe protester fra flere naboer, så bliver der ikke ændret på størrelse og placering.

- Der kommer en ekstra række træer mod nord, fordi naboer i dette område bor højt og kan se ned over solcellerne, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur- og miljøudvalget og som også sidder i økonomiudvalget.

Til gengæld bliver der ikke ændret noget for de naboer, som ikke ønsker at bo i et "industriområde med solceller".

- Det har jeg forståelse for. Men man ejer ikke udsigten ud over sit skel, og der kan også kommer en svinefarm eller en minkfarm i nærheden af, hvor man bor. Det her områder er udlagt til energilandskaber, og vi har behov for mere grøn energi, siger Karsten Filsø.

Flere naboer søgte netop sikre sig ved at undersøge, om der var nye planer, før de købte ejendom for ti-tolv år siden, og de føler sig snydt?

- Udviklingen i alle kommuner er dynamisk. Der kan komme nye veje, nye industriområder og nye områder til grøn energi i nabolaget, med mindre man bor i fredet natur, siger Karsten Filsø.

Annonce

Ulve skal holdes ude

Til gengæld bliver planen ændret på et par andre punkter, fremgår det af indstillinger i sagen, som er på vej til endelig godkendelse i byrådet.

Flere borgere har påpeget, at der færdes ulve gennem området, og de har været bekymret for, at ulve vil grave sig under hegnet og slå sig ned.

Også Storålam, der har 2000 moderfår, har påpeget, at det ikke er hensigtsmæssigt med et hegn, som hvor ulve kan grave sig under, fordi det er hævet ti centimeter fra jorden.

- Vi vil nu supplere hegnet med et meter vandret hegn, som ligger på jorden, og som ulve ikke kan kommer under. Men hvor andre dyr kan kravle gennem maskerne i hegnet, siger Karsten Filsø med henvisning til forslaget fra Storålam.

Lokalplanen vil også blive ændret, så det står helt klart, at der skal være så brede veje mellem solcellerne, at der er adgang til at servicere de eksisterende vindmøller, og så eksisterende mindre møller kan udskiftes med større.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce