Annonce
Ulfborg/Vemb

Ulve får ingen adgang til solcelleområde

Mona og Karsten Godtkjær købte i 2007 en landejendom ved Bur for at få fred og ro. Siden da har de fået vindmøller, og snart også solceller tæt på. Inden de købte stedet undersøgte de netop status, men dengang var der ikke nye planer for området. Foto: Morten Stricker
Mens naboer skal leve med 200 hektar solceller nær Bur, så ændres planen for at undgå, at ulve ikke kan komme ind til de får, som skal græsse mellem solcellerne.

BUR: Politikerne vil fastholde planen om cirka 200 hektar solceller øst for Bur. Selv om der har været skarpe protester fra flere naboer, så bliver der ikke ændret på størrelse og placering.

- Der kommer en ekstra række træer mod nord, fordi naboer i dette område bor højt og kan se ned over solcellerne, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur- og miljøudvalget og som også sidder i økonomiudvalget.

Til gengæld bliver der ikke ændret noget for de naboer, som ikke ønsker at bo i et "industriområde med solceller".

- Det har jeg forståelse for. Men man ejer ikke udsigten ud over sit skel, og der kan også kommer en svinefarm eller en minkfarm i nærheden af, hvor man bor. Det her områder er udlagt til energilandskaber, og vi har behov for mere grøn energi, siger Karsten Filsø.

Flere naboer søgte netop sikre sig ved at undersøge, om der var nye planer, før de købte ejendom for ti-tolv år siden, og de føler sig snydt?

- Udviklingen i alle kommuner er dynamisk. Der kan komme nye veje, nye industriområder og nye områder til grøn energi i nabolaget, med mindre man bor i fredet natur, siger Karsten Filsø.

Annonce

Ulve skal holdes ude

Til gengæld bliver planen ændret på et par andre punkter, fremgår det af indstillinger i sagen, som er på vej til endelig godkendelse i byrådet.

Flere borgere har påpeget, at der færdes ulve gennem området, og de har været bekymret for, at ulve vil grave sig under hegnet og slå sig ned.

Også Storålam, der har 2000 moderfår, har påpeget, at det ikke er hensigtsmæssigt med et hegn, som hvor ulve kan grave sig under, fordi det er hævet ti centimeter fra jorden.

- Vi vil nu supplere hegnet med et meter vandret hegn, som ligger på jorden, og som ulve ikke kan kommer under. Men hvor andre dyr kan kravle gennem maskerne i hegnet, siger Karsten Filsø med henvisning til forslaget fra Storålam.

Lokalplanen vil også blive ændret, så det står helt klart, at der skal være så brede veje mellem solcellerne, at der er adgang til at servicere de eksisterende vindmøller, og så eksisterende mindre møller kan udskiftes med større.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce