Annonce
Læserbrev

Ulv. Præst eller Fanden i fåreklæder?

Debat: I avisen 19. september tillader Holstebro Dagblad præst, Jens Kristian Noe, at komme med et noget særegent indlæg i ulvedebatten, med opfordringer til selvtægt for at redde de stakkels får, der endnu er uden beskyttelse af ulvesikre indhegninger. Det sidste forbigår præsten i stilhed, eller mere nærliggende i åbenlys uvidenhed om de faktiske forhold.

Det er ikke hver dag man skal forholde sig til en troende præst, der ikke ved bedre end at være af den overbevisning, at Gud tillader mennesket for egen vindings skyld at udrydde hans skabninger. Den, der tror det, er ikke præst af Guds nåde, men Fanden selv i fåreklæder, og ganske uvidende om Guds vilje med det skabte.

Som det fremgår af biblen, skabte Gud ikke blot naturen og helheden, men også de naturens love, som binder helheden indbyrdes sammen til en fuldendthed. Og ved at forstå naturens ufravigelige love, forstår man også Guds ufravigelige vilje med det skabte. Således skal der være en sammenhæng mellem det man tror og det man ved.

Og det er der ikke her!

Derimod er der i lige linje en sammenhæng med det enfoldige had mod ulven i Norge, som Jens Kristian Noe har gjort til sit had mod én af Guds skabninger. Og dette hykleri i et forsøg på at kommer ulvedræberen, Mourits Troldtoft, til undsætning. Manipuleringerne er ganske enkelt for let gennemskuelige, og ikke mindst ganske upassende en avis at bringe.

En præst, der direkte eller indirekte opfordrer til selvtægt, bevæger sig ud på tynd is. Det er at opfordre til en ødelæggende krig, som hverken bønder eller jæger i sidste ende har råd til at kæmpe.

Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce