Annonce
Ulfborg/Vemb

Ulv fra Ulfborg vandrer til Tyskland

Halvdelen af ulveparret fra Ulfborgs unger fra foråret 2017 er fundet i Tyskland. Arkivfoto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

En hvalp fra Ulfborg-parret er fundet i Tyskland. Det er den fjerde ulv fra samme kuld, der er gået mod syd.

Ulfborg: Vestjylland er blevet en ulv fattigere. En af ungerne fra Ulfborg-ulveparrets forårskuld fra 2017 er fundet i Tyskland.

Det er den fjerde ulv af i alt otte, der blev født i foråret 2017 af parret, der er vandret til Tyskland. Det oplyser Miljøstyrelsen i en meddelelse på deres hjemmeside, efter at en dna-analyse har matchet dna på ulven.

Hvalpen, der er en han, har opholdt sig henholdsvis nord og nordvest for Hamburg. Det er en tur på mere end 300 kilometer i fugleflugt. Én af ulvene fra kuldet blev i maj fundet død, efter at den var blevet påkørt.

Inden tirsdagens fund var der også identificeret yderligere én hunuvl og én hanulv.

Behov for en EU-løsning

Miljøstyrelsen oplyser, at det takket være det centraleuropæiske ulvesamarbejde (CEwolf) har været muligt at identificere ulvenes identitet og oprindelse ved at matche dna med det centraleuropæiske ulveregister.

En anden ulv fra kuldet nåede ikke turen til Tyskland, da den i april 2018 ulovligt blev nedlagt på en mark ved Ulfborg. Miljøstyrelsen ved endnu ikke, om Ulfborg-parret har fået hvalpe i 2018.

For ulvemodstandere viser de nordtyske ulveangreb på får, at ulven ikke kun er et nationalt foretagende, men et problem der bør løses på EU-niveau.

- De udvandrede ulves fortsatte angreb på husdyr viser, at ulveforvaltning er et grænseoverskridende problem, som EU-landene i samarbejde skal gøre noget ved. I både Danmark og Tyskland er der stigende frustrationer blandt husdyrholderne over ulveforvaltningen, og det er derfor vigtigt, at de berørte lande i samarbejde med EU snarest muligt finder en løsning på ulveproblematikken, siger Erik Poulsen (V), der er kandidat til Europa-Parlamentet og redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Ulfborg/Vemb

Hans trailer hoppede af krogen

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce