Annonce
Holstebro

Ulla Tørnæs får Venstres Frihedspris

Ulla Tørnæs er fra Nr. Felding og blev i weekenden hædret af sit parti, Venstre, for sit arbejde for at skabe større balance mellem kvinder og mænd.
Ulla Tørnæs får prisen for hendes utrættelige kamp for at skabe mere balance mellem kønnene - og dermed mere balance i verden.
Annonce

Holstebro: På Venstres Landsmøde i Herning har tidligere udviklingsminister Ulla Tørnæs, Nr. Felding, modtaget Venstres Frihedspris for sit mangeårige fokus på vilkårene for piger og kvinder rundt om i verden. En ambition, som går igen i FN’s 17 verdensmål.

Frihedsprisen uddeles hvert år på Venstres Landsmøde og går til en organisation eller ildsjæl, som har gjort en ganske særlig indsats for den personlige frihed.

- Ude i verden er der langt til ligestilling, men Ulla Tørnæs har taget kampen op og lagt en kæmpestor indsats i at bedre forholdene for piger og kvinder, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og tilføjer:

- Når mange helt unge piger bliver gift væk, når pigebørn omskæres og senere vokser op uden tilbud om selv den mest basale undervisning, når kvinder nægtes ret til prævention, og når fødslen i sig selv er lig med overhængende livsfare for både mor og barn, så er der i sandhed stadig en kamp, der skal kæmpes. Og i den kamp er Ulla Tørnæs en af frontkæmperne.

Det er ikke første gang, Ulla Tørnæs får en pris for sin kamp for ligestilling. Ved en konference for to måneder siden valgte den internationale ngo og ligestillingsorganisation Zonta også at takke og hædre Ulla Tørnæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce