Annonce
Holstebro

Ulla Tørnæs får Venstres Frihedspris

Ulla Tørnæs er fra Nr. Felding og blev i weekenden hædret af sit parti, Venstre, for sit arbejde for at skabe større balance mellem kvinder og mænd.
Ulla Tørnæs får prisen for hendes utrættelige kamp for at skabe mere balance mellem kønnene - og dermed mere balance i verden.

Holstebro: På Venstres Landsmøde i Herning har tidligere udviklingsminister Ulla Tørnæs, Nr. Felding, modtaget Venstres Frihedspris for sit mangeårige fokus på vilkårene for piger og kvinder rundt om i verden. En ambition, som går igen i FN’s 17 verdensmål.

Frihedsprisen uddeles hvert år på Venstres Landsmøde og går til en organisation eller ildsjæl, som har gjort en ganske særlig indsats for den personlige frihed.

- Ude i verden er der langt til ligestilling, men Ulla Tørnæs har taget kampen op og lagt en kæmpestor indsats i at bedre forholdene for piger og kvinder, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og tilføjer:

- Når mange helt unge piger bliver gift væk, når pigebørn omskæres og senere vokser op uden tilbud om selv den mest basale undervisning, når kvinder nægtes ret til prævention, og når fødslen i sig selv er lig med overhængende livsfare for både mor og barn, så er der i sandhed stadig en kamp, der skal kæmpes. Og i den kamp er Ulla Tørnæs en af frontkæmperne.

Det er ikke første gang, Ulla Tørnæs får en pris for sin kamp for ligestilling. Ved en konference for to måneder siden valgte den internationale ngo og ligestillingsorganisation Zonta også at takke og hædre Ulla Tørnæs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce