Annonce
Struer

Ulla Astrup-sagen: Kommunaldirektør og byråd meldt til politiet

Folkeoprøret mod Struer Kommune, der har nægtet den 61-årige parkinsonramte Ulla Astrup Jensen en førtidspension kulminerer nu med en politianmeldelse. Foto: Morten Stricker

Shitstormen mod Struer Kommune som følge af en nægtet førtidspension til den parkinsonramte Ulla Astrup tager til. Borger melder både kommunaldirektør Mads Gammelmark og de folkevalgte til politiet.

Annonce

Struer: Stolen bliver stadig varmere under kommunaldirektør Mads Gammelmark og Struer Byråd.

Fredag valgte en borger i Hasselager, taxachauffør Michael Nielsen, at politianmelde kommunaldirektøren og en stor del af byrådet - såvel det gamle som det nye, som bærer et ansvar i Ulla Astrup Jensen-sagen. Han henviser til, at den ledende embedsmand og hans chef - de i alt 12 kommunalpolitikere - har undladt følge pensionslovens paragraf 17 og dermed gør sig skyldige i en overtrædelse af straffelovens paragraf 150, der kan medføre op til tre års fængsel.

Struer Kommune er røget ud i et stormvejr af hidtil uset format, efter at kommunen har nægtet den parkinsonramte Ulla Astrup Jensens førtidpension - en afgørelse som kommunen dog har fået medhold i hos Ankestyrelsen. Holdningen i den brede befolkning, ikke bare i Struer, men i det øvrige land, er dog på Ulla Astrup Jensens side. Igennem flere uger har Struer Kommune fået verbale tærsk på de sociale medier, og senest har en borger startet en privat indsamling til fordel for Ulla Astrup Jensen og begyndt at sende kommunaldirektøren en Othello-lagkage hver uge.

Fredagens politianmeldelse er så den hidtidige kulmination på modviljen fra folkedybet.

- Der er sikkert meget, Mads Gammelman ikke vil have. Men min gave til ham - og byrådet - kan han ikke bare smide i skraldespanden, siger anmelderen, der ikke har nogle familiemæssige eller andre personlige relationer til Ulla Astrup Jensen.

- Nej, jeg er bare en harm borger, der tænker, at nu er vi nået så langt i forløbet, at skruen må strammes, siger Michael Nielsen.

Her er de politianmeldte

Politianmeldelsen gælder ud over kommunaldirektør Mads Gammelmark, følgende nuværende og tidligere byrådsmedlemmer i Struer:

Ann Møller Nielsen, Claus H. Hansen, Flemming Odde, Flemming T. Sørensen, Grethe Hestbech, John Svejgaard Christoffersen, Kjeld Gravergård, Lars Møller Pedersen, Lene Houe, Marianne Bredal Nielsen, Per Jakobsen og Steen Jakobsen.

Anmelderen skriver: Ved at undlade at følge og omgå pensionlovens paragraf 17 om tildeling af førtidpension, har de ovennævnte ladet Ulla Astrup Jensen lide, tåle i en grad, at det må anses for at være en overtrædelse af straffelovens paragraf 150."

Pensionsloven, paragraf 17: "Kommunalbestyrelsen skal behandle en henvendelse om førtidspension i forhold til alle de muligheder, der findes for at yde hjælp efter den sociale lovgivning."

Straffeloven, paragraf 150: "Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, straffes han med fængsel indtil 3 år."

Annonce

Tvinger Ulla til at lide unødigt

Han har fulgt sagen tæt, og for ham var dråben, da han på Dagbladets netavis i sidste uge kunne læse følgende udtalelse fra kommunaldirektør Mads Gammelmark: "Vi kan allesammen se, at Ulla Astrup er endt i en blindgyde, og vi ved det: Det ender med, at Ulla Astrup Jensen får tildelt en førtidspension. Det er kun et spørgsmål om, hvornår vi kan gøre det uden at overtræde den gældende lovgivning på området."

- Jeg synes, at det er uartigt, at kommunaldirektøren kan sidde og sige, at han ved, at Ulla får sin pension, men alligevel undlader at give hende den. Det øger presset på borgeren, at kommunen udskyder beslutningen, og borgeren lider unødigt. Der er så mange modstridende ting i denne sag, som retfærdiggør, at jeg henviser til straffelovens paragraf 150, argumenterer Michael Nielsen.

Hans egen mor har fået tildelt en førtidspension. Det var også efter stramningerne, men lægerne vurderede, at hun var slidt ned, og Silkeborg Kommune var mindre end en måned om at godkende moderens pension, fortæller Michael Nielsen.

- Byrådet kan uopfordret tildele en borger pension - og når nu kommunaldirektøren ved, at det ender med, at Ulla får en pension, hvorfor giver han hende den så ikke bare? Kommunen har ikke afsøgt alle muligheder i denne sag - som loven ellers tilsiger, mener Michael Nielsen.

Kan du ikke være bange for, at politiet ikke vil rejse en sag. Ankestyrelsen har jo allerede givet kommunen medhold?

- Med lov skal land bygges - og det går i begge retninger, er min erfaring. Jeg har tidligere vundet en sag mod en myndighed, siger Michael Nielsen, der ønsker at lægge maksimalt pres på Struer Kommune.

Såfremt Midt- og Vestjyllands Politi afviser at rejse sigtelse, agter han at gå videre med sagen til Anklagemyndigheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce