Annonce
Struer

Uhyggen vil sprede sig på gader og stræder

Igen i år kommer Vestjysk Sports- og Terrænrideklub med et Halloween-inspireret optog gennem Struers gader fredag aften. Arkivfoto
Det vil være tilfældet hele fredag frem til klokken 22, når Halloween-traditionerne rammer Struer

STRUER: Som det fremgår af den husstandsomdelte eventavis forleden, så inviteres alle til et spændende Halloween-arrangement i dag i Struer.

Der vil være en række sjove og spændende aktiviteter for hele familien både i eftermiddag og aften, og det er naturligvis Halloween-traditionerne, der vil præge bybilledet. Halloween er oprindeligt et amerikansk fænomen, hvor de døde går igen og skaber uhyggen, men fænomenet ligger tæt op af den danske Allehelgens-tradition, hvor vi mindes dem, vi har mistet og tænder et lys i mørket.

Begge dele markeret i løbet af Halloween Night i Struer. Byens butikker vil være uhyggeligt udsmykket, og der vil også være andre udsmykninger i gadebilledet, der er hentet fra Halloween-traditionerne.

I løbet af eftermiddagen og aftenen kan man skære græskarhoveder sammen med Struer FDF, prøve forskellige hekselege eller opleve særlige gys på Jernbanemuseet, hvor man med en lommelygte kan finde ud af, hvad der sker i mørket i det gamle nattog.

Der er også en stort Limgrim-parade, hvor Limfjordens monster vækkes til live, og først på aftenen kommer Vestjysk Sports- og Terrænrideklub igennem Lydens By medsorte kutteklædte ryttere til hest. Sidste år imponerede dette optog alle tilskuere. Og i Lydens Have kan man høre uhyggelige historier tilsat skuespillere og sjove effekter.

Butikkerne i Struer har åbent frem til klokken 22, men allerede klokken 21.30 starter et stemningsfuldt optog fra Rådhuset midt i byen, hvor man i samlet flok med fakler går til Struer Kirke, hvor der er gudstjeneste klokken 22.

Så på alle måder er der lagt op til en anderledes og interessant fredag i Struer - med uhyggen som den hyggelige ingrediens.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce