Holstebro

Bind og toiletpapir i stedet for træspåner: Uhumske forhold på populær kano-rasteplads

Der er både madpakkehus, brænde og multtoiletter på kano-rastepladsen i Naur, hvor der også er shelters og vandforsyning. Men på multoilettet har været temmelig uhumsk hen over weekenden. Foto: Jens Kirk
På rastepladsen ved Naur ligger bind og brugt toiletpapir i beholder, hvor der burde være træspåner til at styre hygiejnen i et multtoilet.

HOLSTEBRO: Det er en fornøjelse at padle med strømmen ned ad Storåen, mens naturen glider forbi, digesvaler er på insektjagt over vandspejlet og fiske boltrer sig i vandet. Og efter et par timer i en kano er det rart at kunne lægge til land og få en bid mad og måske en kop medbragt kaffe ved en af de mange rastepladser.

Til gengæld kan et planlagt toiletbesøg bliver en uhumsk oplevelse. I hvert fald på Rastepladsen ved Naur, hvor der ellers er et fint multtoilet.

Princippet er, at man med en planteskovl fylder lidt træspåner efter et toiletbesøg for at holde fluer og lugte væk.

Men ved Naur var der ingen træspåner i trækassen. I stedet blev den åbne trækasse brugt som toiletspand, hvor der var lagt bind, brugt toiletpapir og lignende affald.

Det er Kajakfreak, der står for udlejning af kanoer på Storåen, men det er Holstebro Kommune, som står for vedligeholdelse af kommunens kanopladser - og herunder tømning af skraldespande, rengøring, og fylder op med brænde og med træspåner til multtoilettet.

Det bekræfter Torben Høj, der er agronom i Natur og Miljø i Holstebro Kommune.

- Der er sket en fejl, for det skal være i orden. Så det skal vi hurtigt have gjort noget ved, siger Torben Høj, som mandag formiddag ville tage hånd om sagen.

- Det er en fejl, at der ikke er fyldt op med spåner. Men desuden har vi hængt en instruks op om, hvordan multtoilettet fungerer og skal bruges, siger Torben Høj.

Multoiletter er almindelige på rastepladser - et bræt over et hul i jorden - og hvor man hælder en planteskovlfuld træspåner ned i hullet når man har besørget. ;em o Naur manglede spånerne. Foto: Jens Kirk.

Midt i højsæsonen

Juli er netop højsæson for de kanosejladser, hvor man kan starte på Herningholm Å ved Gørding og sejle via Vandkraftsøen de cirka 75 kilometer til den sidste rasteplads ved Vemb.

- Netop Naur er en af vore meget benyttede rastepladser, fordi den også bruges af lystfiskere. Men det skal fungere, så der har været et svigt. Nu får vi også tjekket de andre kanopladser, siger Torben Høj.

Meningen er bestemt ikke at give kanofarere en dårlig oplevelse.

- Vi gør, hvad vi kan for at give vore gæster en god oplevelse - og herunder holde pladserne, siger Torben Høj.

Ved Naur er der en hængebro over Storåen, og det er et forholdsvis populært sted at fiske langs åen. Normalt kan man kun komme til pladsen via Storåen eller til fods via en privat vej.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce