Annonce
Kultur

Uformel samtale om kunst, tro og tvivl

Samtalen med Søren Nielsen tager udgangspunkt i "Vandringsmanden" – et motiv, som kunstneren Arne Haugen Sørensen har skildret igen og igen i sine værker. PR-foto
Annonce

Holstebro: Søndag 2. februar kl. 10:30 har Holstebro Kunstmuseum inviteret Søren Nielsen til søndagsbrunch under overskriften ’Kunst der vil noget – en samtale om kunst, tro og tvivl’.

- Søren Nielsen er en elsket og højt respekteret præst ved Holstebro Kirke og Kirkens Korshær i Holstebro. Men Søren har også et stort hjerte for billedkunsten. Han har skrevet bogen 'Meditationer. Kirke- og kunstguide Viborg Stift', været formand for Holstebro Kunstforening, næstformand for Holstebro Kunstmuseum og driver galleriet Kunstformidlingen i Mejrup. Desuden har Søren Nielsen skrevet bogen ’Den store passion’ sammen med maleren Arne Haugen Sørensen, fortæller museumsformidler Peter Haarby.

Samtalen tager udgangspunkt i Vandringsmanden – et motiv, som kunstneren Arne Haugen Sørensen har skildret igen og igen i sine værker. Og et motiv som Søren Nielsen sætter stor pris på, fordi det sætter den tvivl, som er et menneskeligt grundvilkår, i spil. Og som hver enkelt kan træde ind i, med det liv, der er dets eget.

- Men samtalen kommer også omkring hvordan moderne kunst i kirken kan fortælle det moderne menneske, at der også er plads til det i Kirken. Om hvad der sker med moderne, ikke troende kunstnere, når de træder ind i kirkerummet og skal lave en udsmykning. Og om hvordan moderne kunst i kirken kan åbne op for samtaler med udgangspunkt i den enkeltes liv, oplyser Peter Haarby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce