Annonce
Kultur

Uformel samtale om kunst, tro og tvivl

Samtalen med Søren Nielsen tager udgangspunkt i "Vandringsmanden" – et motiv, som kunstneren Arne Haugen Sørensen har skildret igen og igen i sine værker. PR-foto

Holstebro: Søndag 2. februar kl. 10:30 har Holstebro Kunstmuseum inviteret Søren Nielsen til søndagsbrunch under overskriften ’Kunst der vil noget – en samtale om kunst, tro og tvivl’.

- Søren Nielsen er en elsket og højt respekteret præst ved Holstebro Kirke og Kirkens Korshær i Holstebro. Men Søren har også et stort hjerte for billedkunsten. Han har skrevet bogen 'Meditationer. Kirke- og kunstguide Viborg Stift', været formand for Holstebro Kunstforening, næstformand for Holstebro Kunstmuseum og driver galleriet Kunstformidlingen i Mejrup. Desuden har Søren Nielsen skrevet bogen ’Den store passion’ sammen med maleren Arne Haugen Sørensen, fortæller museumsformidler Peter Haarby.

Samtalen tager udgangspunkt i Vandringsmanden – et motiv, som kunstneren Arne Haugen Sørensen har skildret igen og igen i sine værker. Og et motiv som Søren Nielsen sætter stor pris på, fordi det sætter den tvivl, som er et menneskeligt grundvilkår, i spil. Og som hver enkelt kan træde ind i, med det liv, der er dets eget.

- Men samtalen kommer også omkring hvordan moderne kunst i kirken kan fortælle det moderne menneske, at der også er plads til det i Kirken. Om hvad der sker med moderne, ikke troende kunstnere, når de træder ind i kirkerummet og skal lave en udsmykning. Og om hvordan moderne kunst i kirken kan åbne op for samtaler med udgangspunkt i den enkeltes liv, oplyser Peter Haarby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce