Annonce
Struer

Uffe Elbæk kiggede forbi brobuerne

Maden til arrangementet blev lavet af Per Fogsgaard, der er medstifter af Mad Med Medfølelse - Danmarks første veganske forening. Foto: Stine Kjærside

Åbningen af Alternativets udstilling om bæredygtig livsstil i Struer blev slået sammen med et besøg partileder Uffe Elbæk, der kun havde rosende ord at sige om de lokale medlemmer.

Struer: Der var økologiske øl og vegansk hokkaidosuppe i ligeledes veganske brødskåle, da Alternativets politiske leder og stifter, Uffe Elbæk, sammen med de lokale medlemmer af Alternativet indtog et af udstillingsrummene under brobuerne tirsdag.

Samtidig kunne du lære mere om Alternativets bud på en bæredygtig livsstil i en udstilling lavet af de lokale partimedlemmer, som kan ses i lokalet under brobuerne frem til på fredag. Her arrangeres blandt andet bytte-dag med gammelt legetøj og bøger, ligesom der vil være workshop i at lave sin egen stofpose ud af gamle stofrester.

De lokale Alternativet-kræfter havde lagt hårdt arbejde i åbningsdagen, og lokalet strålede med økologiske varer og genbrugsmøbler. Og "the man himself" var stolt af sine partifæller.

- Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig, siger Uffe Elbæk.

Han var kommet til Struer direkte fra Viborg, hvor han havde talt foran 700 elever på Viborg Katedralskole. Helt så mange var der ikke til stede under brobuerne. Faktisk langt fra. Men det lokale engagement fejler intet, kunne man mærke.

- Der er et stort engagement fra medlemmerne i Struer, og det her arrangement er jo bare helt vildt godt. Det er med til at understrege for mig, at vi skal have et sammenhængende Danmark, siger Uffe Elbæk, da han er blevet færdig med hokkaidosuppen.

Annonce

Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig.

Uffe Elbæk, Alternativets partileder
John Jørgensen, der for nyligt storhittede på de sociale medier med sin fiskerlussing til DFs politik, var også med til mødet, og fik sig en snak med Alternativet Struers kommende folketingskandidat, Tatjana Stenvad. Foto: Stine Kjærside

Ved at tage turen til Struer fra København fik de lokale medlemmer altså mulighed for at møde deres politiske leder, men den politiske leder fik også lov at møde det, der måske er Alternativets fremtid. Blandt de tilstedeværende var blandt andre 34-årige Tatjana Stenvad fra Silkeborg. Hun har været medlem af Alternativet i tre år, og hun stiller op til folketingsvalget, når det formentlig kommer engang til næste år.

- Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene, også i fremtiden. Jeg er bekymret for vores klima, og jeg vil gerne vide, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at ændre nogle ting, siger hun.

På dagen kunne hun og Uffe Elbæk veksle lidt erfaringer med politiske kampagner, ligesom partilederen kom med nogle opbakkende ord til den kommende kandidat.

- Det er da rigtig fedt! Det betyder meget for mig. Samtidig tror jeg, at den går begge veje, for det er vigtigt, at vi alle tror på det, hvis vi vil have politisk indflydelse, og så er det vigtigt, at vi viser, at vi bakker op om hinanden, siger Tatjana Stenvad.

Folketingskandidaten er allerede så småt begyndt på sin valgkampagne. I Alternativets bæredygtig livsstilsudstilling, som altså kan ses frem til på fredag, vil man kan kunne se hendes malerier, som hun selv kalder et "klimakunstprojekt".

Alternativets udstilling med bud på en bæredygtig livsstil kan ses i brobuerne til og med fredag. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce