Annonce
Struer

Uffe Elbæk kiggede forbi brobuerne

Maden til arrangementet blev lavet af Per Fogsgaard, der er medstifter af Mad Med Medfølelse - Danmarks første veganske forening. Foto: Stine Kjærside

Åbningen af Alternativets udstilling om bæredygtig livsstil i Struer blev slået sammen med et besøg partileder Uffe Elbæk, der kun havde rosende ord at sige om de lokale medlemmer.

Struer: Der var økologiske øl og vegansk hokkaidosuppe i ligeledes veganske brødskåle, da Alternativets politiske leder og stifter, Uffe Elbæk, sammen med de lokale medlemmer af Alternativet indtog et af udstillingsrummene under brobuerne tirsdag.

Samtidig kunne du lære mere om Alternativets bud på en bæredygtig livsstil i en udstilling lavet af de lokale partimedlemmer, som kan ses i lokalet under brobuerne frem til på fredag. Her arrangeres blandt andet bytte-dag med gammelt legetøj og bøger, ligesom der vil være workshop i at lave sin egen stofpose ud af gamle stofrester.

De lokale Alternativet-kræfter havde lagt hårdt arbejde i åbningsdagen, og lokalet strålede med økologiske varer og genbrugsmøbler. Og "the man himself" var stolt af sine partifæller.

- Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig, siger Uffe Elbæk.

Han var kommet til Struer direkte fra Viborg, hvor han havde talt foran 700 elever på Viborg Katedralskole. Helt så mange var der ikke til stede under brobuerne. Faktisk langt fra. Men det lokale engagement fejler intet, kunne man mærke.

- Der er et stort engagement fra medlemmerne i Struer, og det her arrangement er jo bare helt vildt godt. Det er med til at understrege for mig, at vi skal have et sammenhængende Danmark, siger Uffe Elbæk, da han er blevet færdig med hokkaidosuppen.

Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig.

Uffe Elbæk, Alternativets partileder
John Jørgensen, der for nyligt storhittede på de sociale medier med sin fiskerlussing til DFs politik, var også med til mødet, og fik sig en snak med Alternativet Struers kommende folketingskandidat, Tatjana Stenvad. Foto: Stine Kjærside

Ved at tage turen til Struer fra København fik de lokale medlemmer altså mulighed for at møde deres politiske leder, men den politiske leder fik også lov at møde det, der måske er Alternativets fremtid. Blandt de tilstedeværende var blandt andre 34-årige Tatjana Stenvad fra Silkeborg. Hun har været medlem af Alternativet i tre år, og hun stiller op til folketingsvalget, når det formentlig kommer engang til næste år.

- Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene, også i fremtiden. Jeg er bekymret for vores klima, og jeg vil gerne vide, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at ændre nogle ting, siger hun.

På dagen kunne hun og Uffe Elbæk veksle lidt erfaringer med politiske kampagner, ligesom partilederen kom med nogle opbakkende ord til den kommende kandidat.

- Det er da rigtig fedt! Det betyder meget for mig. Samtidig tror jeg, at den går begge veje, for det er vigtigt, at vi alle tror på det, hvis vi vil have politisk indflydelse, og så er det vigtigt, at vi viser, at vi bakker op om hinanden, siger Tatjana Stenvad.

Folketingskandidaten er allerede så småt begyndt på sin valgkampagne. I Alternativets bæredygtig livsstilsudstilling, som altså kan ses frem til på fredag, vil man kan kunne se hendes malerier, som hun selv kalder et "klimakunstprojekt".

Alternativets udstilling med bud på en bæredygtig livsstil kan ses i brobuerne til og med fredag. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce