Annonce
Struer

Uffe Elbæk kiggede forbi brobuerne

Maden til arrangementet blev lavet af Per Fogsgaard, der er medstifter af Mad Med Medfølelse - Danmarks første veganske forening. Foto: Stine Kjærside

Åbningen af Alternativets udstilling om bæredygtig livsstil i Struer blev slået sammen med et besøg partileder Uffe Elbæk, der kun havde rosende ord at sige om de lokale medlemmer.

Struer: Der var økologiske øl og vegansk hokkaidosuppe i ligeledes veganske brødskåle, da Alternativets politiske leder og stifter, Uffe Elbæk, sammen med de lokale medlemmer af Alternativet indtog et af udstillingsrummene under brobuerne tirsdag.

Samtidig kunne du lære mere om Alternativets bud på en bæredygtig livsstil i en udstilling lavet af de lokale partimedlemmer, som kan ses i lokalet under brobuerne frem til på fredag. Her arrangeres blandt andet bytte-dag med gammelt legetøj og bøger, ligesom der vil være workshop i at lave sin egen stofpose ud af gamle stofrester.

De lokale Alternativet-kræfter havde lagt hårdt arbejde i åbningsdagen, og lokalet strålede med økologiske varer og genbrugsmøbler. Og "the man himself" var stolt af sine partifæller.

- Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig, siger Uffe Elbæk.

Han var kommet til Struer direkte fra Viborg, hvor han havde talt foran 700 elever på Viborg Katedralskole. Helt så mange var der ikke til stede under brobuerne. Faktisk langt fra. Men det lokale engagement fejler intet, kunne man mærke.

- Der er et stort engagement fra medlemmerne i Struer, og det her arrangement er jo bare helt vildt godt. Det er med til at understrege for mig, at vi skal have et sammenhængende Danmark, siger Uffe Elbæk, da han er blevet færdig med hokkaidosuppen.

Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig.

Uffe Elbæk, Alternativets partileder
John Jørgensen, der for nyligt storhittede på de sociale medier med sin fiskerlussing til DFs politik, var også med til mødet, og fik sig en snak med Alternativet Struers kommende folketingskandidat, Tatjana Stenvad. Foto: Stine Kjærside

Ved at tage turen til Struer fra København fik de lokale medlemmer altså mulighed for at møde deres politiske leder, men den politiske leder fik også lov at møde det, der måske er Alternativets fremtid. Blandt de tilstedeværende var blandt andre 34-årige Tatjana Stenvad fra Silkeborg. Hun har været medlem af Alternativet i tre år, og hun stiller op til folketingsvalget, når det formentlig kommer engang til næste år.

- Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene, også i fremtiden. Jeg er bekymret for vores klima, og jeg vil gerne vide, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at ændre nogle ting, siger hun.

På dagen kunne hun og Uffe Elbæk veksle lidt erfaringer med politiske kampagner, ligesom partilederen kom med nogle opbakkende ord til den kommende kandidat.

- Det er da rigtig fedt! Det betyder meget for mig. Samtidig tror jeg, at den går begge veje, for det er vigtigt, at vi alle tror på det, hvis vi vil have politisk indflydelse, og så er det vigtigt, at vi viser, at vi bakker op om hinanden, siger Tatjana Stenvad.

Folketingskandidaten er allerede så småt begyndt på sin valgkampagne. I Alternativets bæredygtig livsstilsudstilling, som altså kan ses frem til på fredag, vil man kan kunne se hendes malerier, som hun selv kalder et "klimakunstprojekt".

Alternativets udstilling med bud på en bæredygtig livsstil kan ses i brobuerne til og med fredag. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce