x
Annonce
Struer

Uffe Elbæk kiggede forbi brobuerne

Maden til arrangementet blev lavet af Per Fogsgaard, der er medstifter af Mad Med Medfølelse - Danmarks første veganske forening. Foto: Stine Kjærside

Åbningen af Alternativets udstilling om bæredygtig livsstil i Struer blev slået sammen med et besøg partileder Uffe Elbæk, der kun havde rosende ord at sige om de lokale medlemmer.

Struer: Der var økologiske øl og vegansk hokkaidosuppe i ligeledes veganske brødskåle, da Alternativets politiske leder og stifter, Uffe Elbæk, sammen med de lokale medlemmer af Alternativet indtog et af udstillingsrummene under brobuerne tirsdag.

Samtidig kunne du lære mere om Alternativets bud på en bæredygtig livsstil i en udstilling lavet af de lokale partimedlemmer, som kan ses i lokalet under brobuerne frem til på fredag. Her arrangeres blandt andet bytte-dag med gammelt legetøj og bøger, ligesom der vil være workshop i at lave sin egen stofpose ud af gamle stofrester.

De lokale Alternativet-kræfter havde lagt hårdt arbejde i åbningsdagen, og lokalet strålede med økologiske varer og genbrugsmøbler. Og "the man himself" var stolt af sine partifæller.

- Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig, siger Uffe Elbæk.

Han var kommet til Struer direkte fra Viborg, hvor han havde talt foran 700 elever på Viborg Katedralskole. Helt så mange var der ikke til stede under brobuerne. Faktisk langt fra. Men det lokale engagement fejler intet, kunne man mærke.

- Der er et stort engagement fra medlemmerne i Struer, og det her arrangement er jo bare helt vildt godt. Det er med til at understrege for mig, at vi skal have et sammenhængende Danmark, siger Uffe Elbæk, da han er blevet færdig med hokkaidosuppen.

Annonce

Det er totalt fedt at mærke den lokale kraft. Det er sådan noget, der motiverer mig.

Uffe Elbæk, Alternativets partileder
John Jørgensen, der for nyligt storhittede på de sociale medier med sin fiskerlussing til DFs politik, var også med til mødet, og fik sig en snak med Alternativet Struers kommende folketingskandidat, Tatjana Stenvad. Foto: Stine Kjærside

Ved at tage turen til Struer fra København fik de lokale medlemmer altså mulighed for at møde deres politiske leder, men den politiske leder fik også lov at møde det, der måske er Alternativets fremtid. Blandt de tilstedeværende var blandt andre 34-årige Tatjana Stenvad fra Silkeborg. Hun har været medlem af Alternativet i tre år, og hun stiller op til folketingsvalget, når det formentlig kommer engang til næste år.

- Jeg vil gerne kunne se mig selv i øjnene, også i fremtiden. Jeg er bekymret for vores klima, og jeg vil gerne vide, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at ændre nogle ting, siger hun.

På dagen kunne hun og Uffe Elbæk veksle lidt erfaringer med politiske kampagner, ligesom partilederen kom med nogle opbakkende ord til den kommende kandidat.

- Det er da rigtig fedt! Det betyder meget for mig. Samtidig tror jeg, at den går begge veje, for det er vigtigt, at vi alle tror på det, hvis vi vil have politisk indflydelse, og så er det vigtigt, at vi viser, at vi bakker op om hinanden, siger Tatjana Stenvad.

Folketingskandidaten er allerede så småt begyndt på sin valgkampagne. I Alternativets bæredygtig livsstilsudstilling, som altså kan ses frem til på fredag, vil man kan kunne se hendes malerier, som hun selv kalder et "klimakunstprojekt".

Alternativets udstilling med bud på en bæredygtig livsstil kan ses i brobuerne til og med fredag. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce