Annonce
Sport

Uefa åbner sag mod FCK for brug af pyroteknik

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Uefa åbner sag mod FCK på grund af brug af pyroteknik i forbindelse med Europa League-kampen mod Malmö FF.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner sag mod FC København på grund af brug af pyroteknik i forbindelse med Europa League-kampen mod Malmö FF torsdag.

Det oplyser FCK på sin hjemmeside.

- Uefa har nu åbnet en sag mod klubben, og vi afventer behandlingen af den, lyder det på hjemmesiden.

FCK er tidligere blevet straffet af Uefa for samme forseelse, men det har altså ikke stoppet brugen af pyroteknik på tribunerne.

Således blev FCK idømt en bøde efter udekampen mod selv samme Malmö FF. Den lød på 70.000 euro svarende til 523.000 kroner.

Straffen fik den danske klub for afbrænding af fyrværkeri og et ulovligt banner i kampen mod Malmö FF 3. oktober i Sverige.

- I forhold til den voldsomme brug af pyroteknik har vi for nylig præciseret regler og risici og gjort vores holdning klar, og den er ikke ændret.

- Vi er klar over, at dette er en kompliceret og stor opgave at løse, og at det kommer til at tage tid, skriver FCK.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce