Annonce
Struer

Udvikling i smittetal aflyser koncert i Humlum

Koncerten fredag 11. september med Neighbours og Helge Engelbrecht (foto) i Toftumhallen er blevet aflyst. Årsagen er udviklingen i smittetallet for Covid-19. Foto: René Lind Gammelmark
Udviklingen i Covid-19 smittetallene er så bekymrende, at Resen-Humlum IF (RHIF) har valgt at aflyse koncerten fredag med Neighbours
Annonce

Humlum: De har været standhaftige og har set koncerten fredag 11. september klokken 19.30 i Toftumhallen som et første og stort skridt på vej tilbage til de "gamle" dage. Før Covid-19.

Sommeren over er smittetallene blevet læst med tilfredshed, fordi de længe ikke så ud til at kunne stå i vejen for koncerten med Neighbours i det akustiske hjørne.


Vi ønsker ikke at løbe nogen risiko for at blive et arnested for smitte. Derfor er vi nødt til gøre det fornuftige og må desværre aflyse.

Hans Jakobsen, musikformidler, Humlum


Men det var før smittetallene igen begyndte at stige - den seneste uge endda ganske markant. Derfor har RHIF nu besluttet at aflyse koncerten.

- Vi ønsker ikke at løbe nogen risiko for at blive et arnested for smitte. Derfor er vi nødt til gøre det fornuftige og må desværre aflyse, siger Hans Jakobsen, der har formidlet kontakten mellem orkestret og arrangørerne.

Annonce

Ingen risiko

Statens Serum Institut kunne ellers i sidste uge melde om en uge uden nye smittede i Struer Kommune. Men målgruppen og de, der allerede har købt billet til koncerten, omfatter ikke kun borgere i kommunen.

- Der ville komme gæster langvejs fra. Dermed kunne vi - i teorien - hente smitte ind i kommunen. Den risiko vil vi ikke løbe, siger Hans Jakobsen.

Det er også Covid-19, der har dikteret, hvordan og hvor mange, der kan forsamles til eksempelvis indendørs koncerter. Men uklarhed om, hvordan reglerne skal fortolkes, har ifølge Hans Jakobsen også været et af argumenterne bag aflysningen.

Annonce

Pengene tilbage

Aflysningen er ikke et endeligt farvel til en Neighbour-koncert i Humlum. Men i lyset af udviklingen i smittetallet i øjeblikket, er der alene aftalt, at der bliver en ny koncert. Bare ikke præcist hvornår, siger Hans Jakobsen.

Da der ikke kan gives en ny dato til de, der allerede har købt billet, så har RHIF da også besluttet, at alle billetkøbere kan få refunderet deres penge.

Et arbejde som  er gået i gang, bekræfter Hans Jakobsen. Han har kun mødt forståelse for beslutningen hos de billetkøbere, som han indtil nu har været i kontakt med efter afbuddet.

- Jeg tror, at vi alle havde håbet, at det gik den rigtige vej med den virus. Det gjorde det så desværre ikke. Vi må holde ud og holde koncerten, når det igen bliver til at have med at gøre, siger Hans Jakobsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce