Annonce
Holstebro

Udvikling i midtbyen: Det er så fint, men hvad med Sønderland?

Der blev lørdag formiddag kigget godt og grundigt på Holstebro bys mulige fremtid. Foto: Morten Stricker
Holstebro Udvikling bød lørdag indenfor til et lille kig ind i fremtiden for Holstebro by.

Holstebro: Der var både godt fyldt med mennesker og plancher rundt langs væggene i et ellers normalt tomt butikslokale på hjørnet af Nørregade og Nygade i Holstebro.

Lørdag formiddag kom folk direkte ind fra gågaden for at få sig et lille kig ind i fremtiden for Holstebro by.

"Fra 1000 ideer til langsigtet udviklingsplan - Holstebro Udvikling arbejder i perioden januar 2019 til primo 2020 med en langsigtet udviklingsplan for sygehusgrunden og resten af midtbyen i Holstebro", stod der på en plakat i vinduet ind til Nørregade 46.

Blandt de fremmødte i butikken var Grethe Bech:

- Jeg har fulgt med og synes, det er meget positivt det, der ligger, men jeg bor selv på Sønderland og tænkte, at der kunne jo være noget, jeg havde overset, fordi hvad er tankerne om det sted?

Annonce
I et ellers tomt butikslokale bød Holstebro Udvikling indenfor. Foto: Morten Stricker

Borgmesterens svar

Der er i Grethe Bechs øjne efterhånden noget tomt på Sønderland, så hvad har man tænkt sig, lød det med retning mod de lokale politikere.

Og dem var der flere af til stede lørdag formiddag - blandt andre borgmester H.C. Østerby (S):

- Der skal bo nogle flere mennesker nede på Sønderland, og så skal man se på det butiksareal, der er dernede. Er der noget specifikt, som ligesom skal være det, der er det gennemgående i det område af byen, svarede han og fortsatte:

- Det er tænkt ind - så det bliver mere et boligområde flankeret af nogle bestemte, små butikker, som kan leve i det område og leve sit eget liv.

Holstebro Udvikling P/S er et partnerskab etableret i 2018 af Færchfonden og Holstebro Kommune.

Borgmester H.C. Østerby (S) fik lov at svare på både det ene og det andet angående bymidtens fremtid. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce