Annonce
Vinderup

Udvider hypnose-biksen med nye kvadratmetre

Hypnoterapeuten Gerthie Betak Rasmussen udvider sin hypnoseklinik med en tredive kvadratmeter stor hytte efter sommerferien. Foto: Jan Briks

Der er ny klinik på vej ved Hypnoseklinikken syd for Handbjerg, hvor Gerthie Betak Rasmussen de sidste par år har drevet Betak Hypnose.

Handbjerg: Der bliver hamret, savet og lydisoleret på Lundvej syd for Handbjerg. Her har Gerthie Betak Rasmussen de sidste par år drevet hypnoseterapi i egen bolig. Men nu får hypnosen nye rammer i form af den tredive kvadratmeter hytte i baghaven, som håndværkerne er ved at lægge sidste hånd på. For efter sommerferien skal hypnoterapeuten, der på deltid arbejder som pædagog på Skovvang, være hypnoterapeut - på hvad, der forhåbentligt bliver fuldtid.

- Det giver noget plads og noget ro. Henrik (hendes mand, red.) har længe studeret, så der har været ro inden for, men det er slut nu, så det, at vi flytter uden for hjemmet, gør, at den, der er hjemme, får større frihed, siger hun.

Gerthie Betak Rasmussen blev uddannet som hypnoterapeut for 2,5 år siden. Ideen til en sådan karriere startede for syv år siden, hvor hun selv gik til hypnotisør for at tabe sig. Det var oplevelsen af, at det virkede, der kickstartede interessen.

Siden er kunderne kommet strømmende. Fælles for de fleste er, at de kæmper med angst i den ene eller den anden form. Det kan være en mentalt besværet person, der har angst for at sove i egen lejlighed. Det kan være rygere, der ønsker at stoppe. Det kan være svømmepiger, der har angst for ikke at slå til. Sidstnævnte findes der mange eksempler på.

Annonce

Hypnotiserer børn

For lidt over et år siden tog hypnoterapeuten en efteruddannelse i hypnose med børn, og siden er mange af slagsen kommet igennem et forløb på klinikken på Lundvej.

- Der kommer så mange voksne her med en angst, som har groet sig fast. Så jeg tænkte, at man måtte kunne afhjælpe den angst noget før, så den ikke når at blive så rodfæstet, siger hun.

Og meget tyder på, at behovet er til stede.

- Jeg havde for eksempel en niårig pige, som var bange for fremtiden. Bange for at skulle føde, bange for at få en kæreste, bange for at hendes mor døde, siger hun og uddyber:

- Så lavede jeg en historie for hende, som jeg gør med alle børn, hvor vi fløj på et flyvende tæppe ud i fremtiden, og hvor hun så sig selv blive konfirmeret og gift og hilste på hendes gamle mor, og det hjalp, siger hun.

Annonce

Tre krav

Indtil videre har det ikke givet de store problemer at være hypnotisør i Vestjylland. Selvom flere lokale har haft nysgerrighed på 'om det nu ow wirker'.

Det er hun nu fuldt overbevist om, at det gør. Men det kræver tre ting at kunne komme i hypnose:

En IQ på over 75, at kunne koncentrere sig og at have ønske om at følge hypnotisørens instrukser. Der findes flere eksempler på, at kunder ikke vil lade sig hypnotisere:

- Jeg har haft nogle stykker, som har en hård overbevisning om ikke at ville slippe kontrollen, og holder du fast i den overbevisning, så kan jeg ikke gøre noget, siger hun.

Det er dog indtil videre kun et fåtal.

De fleste synker ned i hypnosetilstanden, når Gerthie Betak Rasmussen har bedt dem om at trykke hænderne ned i stolen et par gange og bedt dem mærke afslappetheden, der kommer, når trykket slippes. Herefter lægges der positive tanker ind i sindet. Men det kræver, at der arbejdes med årsagen til angsten:

- Ellers kommer man den aldrig til livs, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce