Annonce
Struer

Udvider for otte millioner kroner: Venter kun på byggetilladelsen

Kristian Borgbjerggaard har plads til 14 ton østers i sine rensekar - men behov for en udvidelse, så kapaciteten kommer op på 30. Foto: Morten Stricker
Kristian Borbjerggaard har fået fiskehandler fra Torvehallerne i København med i firmaet Venø Seafood som investor
Annonce

Venø: Efter en veloverstået eksamen som HTX-studerende på gymnasiet i Holstebro sprang Kristian Borgbjerggaard Madsen som 18-årig direkte ud i en tilværelse som selvstændig med firmaet »Venø Køletransport«.

Det skete i 2016, og hans oprindelige plan var at levere friske forsyninger af nordvestjyske fødevarespecialiteter til restaruranter og gourmet-butikker i København.

For eksempel friske limfjordsøsters, som Kristian Borbjerggaard havde et helt specielt forhold til.

De seneste fem-seks år, inden han fik sin eksamen, havde han sideløbende med både skolegang og studierne på gymnasiet haft arbejde for Venøsund Fisk og Skalddyr, som hans far, Ole, var med til at stifte, og der så han til daglig de mange østers hobe sig op i firmaets store rensekar.

Kristian Borbjerggaard Madsen var overbevist om, at der var et uopdyrket marked for at få dem solgt i København, og den formodning har i allerhøjeste grad vist sig at holde stik.

Vi havde længe gået med en flirt om, at han skulle ind i firmaet som investor.

Kristian Borbjerggaard, Venø Seefood

Annonce

Den rigtige beslutning

Han fik en god modtagelse, da han kørte ud på sine første ture og stod i bagbutikken hos de mest "hotte" leverandører af friske fisk og skalddyr til de kræsne ganer i København fra for eksempel Torvehallerne, hvor han blandt andet fik så god en kontakt med Tommy Raabo Fischer fra Hav.dk, at de nu har indgået et samarbejde, så Tommy Raabo Fischer bliver medejer af Kristian Borbjerggaards voksende skaldyrsvirksomhed på Venø.

- Vi havde længe gået med en flirt om, at han skulle ind i firmaet som investor, fortæller Kristian Borbjerggaard, som fik brug for en makker i projektet af Tommy Raabo Fischers kaliber, da han for et par måneder siden købte både grunden og ejendommen, hvor han voksede op med arbejdet Venø Fish Farm.

Samtidig havde han længe gået med tanker om en udvidelse.

- En nødvendig udvidelse, fortæller han.

For lige siden, han skiftede kurs og allerede efter et par måneder eller tre ændrede firmanavnet fra "Venø Køletransport" til "Venø Seafood", er det kun gået fremad.

Det viste sig at være den helt rigtige beslutning, da Kristian Borbjerggaard droppede tankerne om, at han selv ville stå for leverancerne.

Han har i stedet koncentrerede sig om salget og overladt transporterne til et vognmandsfirma, og i 2017 allierede han sig også med xpressen i Herning om leverancer til private.

Udvalget er også udvidet med både hummere og hjertemuslinger. Så alt i alt er virksomheden nu vokset så meget, at der blev behov for en udvidelse.

Annonce

Støtte fra LAG

Så samtidig med købet af både bygningerne, hvor han har grundlagt og drevet sin virksomhed op i det høje gear, hvor han driver den i dag, blev der underskrevet en købskontrakt på yderligere ti hektar jord, som blev købet af ejerne af Sønderskov.

Her vil Kristian Borbjerggaard nu bygge nye haller med rensekar og bassiner til både østers, hjertemuslinger og hummere.

- Vi sælger alt det, vi kan. Så skal vi vokse, skal vi have mere plads, konstaterer han.

- Alt i alt en investering på cirka otte millioner kroner, fortæller han, og altså nu med Tommy Raabo Fischer med på vognen med en anpart på tyve procent af firmaet og et tilsagn om et bidrag på 500.000 kroner fra LAG, som formidler støtte fra en EU-fond til regional udvikling i landdistrikterne.

- Vi håber at kunne komme i gang lige efter nytår. Vi mangler kun en byggetilladelse. Vi indsendte en ansøgning 11. november, og vi havde et godt samarbejde med både Struer Kommune og Kystdirektoratet, da vi henvendte os på forhånd for at sikre os, at det nu også var muligt at få en byggetilladelse godkendt. Så det undrer mig lidt, at den ikke er kommet, fortæller Kristian Borbjerggaard med en klar forventning om, at den må ligge i hans mail-boks inden for de nærmeste par uger.

Kristian Borbjerggaard fik behov for en udvidelse og venter nu kun på byggetilladelsen. Foto: Morten Stricker
Friske østers er en delikatesse hele året rundt, men med højsæson for salget op til nytår. Foto: Morten Stricker
Ud over østers er Kristian Borbjerggaard også leveringsdygtig i både hjertemuslinger og frisk hummer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce