Annonce
Kultur

Udvalgsformand vil ikke låse sig fast på placering

Udvalgsformand Henrik Thygesen (V) er ikke sikker på, at den nuværende placering af Lemvig Museum er så dårlig endda, hvis man får nytænkt hele museet. Han vil dog ikke låse sig fast på nogen placering på nuværende tidspunkt. Arkivfoto
Formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V), kalder det en sund øvelse at se på forskellige placeringsmuligheder til fremtidens Lemvig Museum. Han vil ikke låse sig fast på en placering på nuværende tidspunkt.

Lemvig: Det er politikerne i Lemvig Kommunes familie- og kulturudvalg, der i første omgang skal behandle planerne for fremtidens Lemvig Museum. Her kan udvalgsformand Henrik Thygesen (V) konstatere, at man har fået en rapport, der har sat det lange lys på problemstillingen.

- Man har taget de store briller på og er steget op i helikopteren for at se på mulighederne. Det er en sund øvelse, og det bidrager til at få sat gang i den beslutning, vi skal træffe med hensyn til fremtidens Lemvig Museum, siger Henrik Thygesen.

Han mener dog ikke, at rapporten umiddelbart giver så mange svar.

- Den peger ikke på en løsning, der ligger lige til højrebenet. Den opremser plusser og minusser ved de fire placeringsmuligheder, som den peger på, siger Henrik Thygesen.

Udvalgsformanden har ikke umiddelbart en favorit blandt de fire mulige placeringer, som rapporten påpeger.

- Jeg er dog ikke sikker på, at den nuværende placering er så dårlig endda, hvis man får nytænkt hele museet. Men jeg vil ikke låse mig fast på noget, siger Henrik Thygesen.

Han er enig i rapportens anbefaling om at få lavet en strategi for Lemvig Museum, og det arbejde kan sagtens foregår sideløbende med, at man undersøger muligheder for en eventuel ny placering.

- I sådan et strategiarbejde skal man også have fastslået, hvilke andre aktører man eventuelt vil koble sig op på. Det kan jo være, at Lemvig Museum skal arbejde tættere sammen med turisterhvervet. Det er noget, man har haft glæde af andre steder, siger Henrik Thygesen.

Rapporten forudser, at et nyt Lemvig Museum kan stå klar i 2023, men det er ifølge Henrik Thygesen alt for tidligt at komme med sådanne spådomme.

- Nu får vi sat gang i processen, og så må vi se, hvor svær en opgave det bliver, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce