Annonce
Holstebro

Udvalgsformand tager orlov: Der er vigtigere ting end politik

Der er ting, der er vigtigere end politik og arbejde. Familien er det vigtigste, og med det udvalg, som jeg er formand for, er der mange møder om aftnen, og det kommer ikke til at hænge sammen i den kommende periode, siger Torben Gudiksen. Foto: Holstebro Kommune
Formanden for kommunens børne- og familieudvalg Torben Gudiksen (R) tager orlov på grund af alvorlig sygdom i familien.

Vinderup: Frem til foreløbig januar har formand for børne- og familieudvalget, Torben Gudiksen (R), trukket stikket til det politiske arbejde.

Det skyldes, at formandens kone er blevet ramt af alvorlig sygdom:

- Jeg er nødt til at være der i forhold til behandlingen. Og jeg er nødt til at være mere til stede i forhold til børnene, fortæller Torben Gudiksen.

- Der er ting, der er vigtigere end politik og arbejde. Familien er det vigtigste, og med det udvalg, som jeg er formand for, er der mange møder om aftenen, og det kommer ikke til at hænge sammen i den kommende periode, siger Torben Gudiksen.

Han håber, at han kan vende tilbage til det politiske arbejde efter nytår.

- Det er målet. Men det afhænger naturligvis af, hvordan behandlingen går, siger Gudiksen.

Formelt set er det byrådet, der på sit næste møde skal tage stilling til orloven. Men den er sådan set allerede begyndt.

Ny gruppeformand for partiet bliver Rasmus Beltoft, der i forvejen sidder i byrådet, og han overtager også Gudiksens plads i økonomiudvalget med øjeblikkelig virkning. Formandsposten for børne- og familieudvalget overtager næstformand Torben Strømgaard (V), indtil Gudiksen vender tilbage.

Partiet har derudover indkaldt Francisca Chilala Kaputu, der er førstesuppleant, til at overtage Gudiksens plads i byrådet, indtil han vender tilbage.

Torben Gudiksen er ud over at være formand for børne- og familieudvalget også viceborgmester. Han fik ved det seneste valg 898 personlige stemmer og har siddet i byrådet siden 2002 - først i den tidligere Vinderup Kommune og siden kommunesammenlægningen i Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce