Annonce
Struer

Udvalgsformand glæder sig til mere frihed: - Sætter de os fri, er vi klar

Sosu-assistent Majbritt Holm kan nu koble sig op på systemet inde i hver enkelt af plejeboligerne på Enggården,  så hun slipper for turen ind på kontoret og kan bruge med tid hos beboerne. Foto: Frede Stengaard
Steen Jakobsen glæder sig til at få ryddet op i bureaukratiet, og så vil han frem for alt gøre det fedt at gå på arbejde i den kommunale ældrepleje og som pædagog på de kommunale institutioner.

Struer: Statsminister Mette Frederiksen bebudede i sin nytårstale, at hun vil sætte kommunerne fri og lægger op til en forhandling om ny ældrelov.

- Jeg synes bestemt, der er gode perspektiver i statsministerende nytårstale, mener den nyvalgte formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Steen Jakobsen (V).

- Det er ikke noget, vi klarer på det første udvalgsmøde. Når en borger bliver visiteret til en ydelse, skal vi stadigvæk sikre os, at den bliver leveret, og opstår der et behov for noget andet, skal vi være klar til at reagere. Men det er den frihed, vi hele tiden har ønsket os, siger han.

Annonce

Vil de give kommunerne frihed til at give borgerne den hjælp, de ønsker sig, er det præcist det, jeg har lyst til at arbejde med.

Steen Jakobsen (V), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

- Hvis det lykkes for partierne på Christiansborg at få vedtaget en ny ældrelov, som vi kan få ned på et stykke A4-papir, er vi klar. Vil de give kommunerne frihed til at give borgerne den hjælp, de ønsker sig, er det præcist det, jeg har lyst til at arbejde med. Vi har forsøgt os med forskellige ordninger. Men er hver gang blevet begrænset af love og regler, som gør det svært, vurderer Steen Jakobsen.

For et års tid siden fik Struer Kommune for eksempel fem millioner kroner til at få gennemført et forsøg, som skulle gøre det nemmere for personalet at få opfyldt de mange krav til dokumentation ude hos beboerne på de enkelte plejehjem.

Et forsøg, som blev gennemført på Enggårdcentret.

- Nu fortsætter vi her i løbet af januar på Svalegangen, forklarer Tina Holmgaard, som er centerchef for Sundhed og Omsorg i Struer Kommune.

Skal være fedt at gå på arbejde

- Men det største problem er jo mængderne af dokumentation. Når politikerne på Christiansborg har reageret på nogle af de mange enkeltsager, som opstår rundt omkring i landet, er det sket med en lovændring, som kommer til at gælde for alle. Det betyder jo, at vi har fået lov på lov på lov, og vi trænger til at få ryddet op, mener Steen Jakobsen.

- Der er helt sikkert en del af bureaukratiet, vi kan undvære, vurderer han efter at have fået indblik i problematikken som menigt medlem af social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer kommune - og nu som formand.

- Men vi må så også erkende, at vi mangler hænder. Så det bliver mindst lige så vigtigt at kunne både rekruttere og fastholde de medarbejdere, der skal til, for at få det hele til at fungere, vurderer han.

- Det er et generelt problem for alle kommuner i både hjemmeplejen og på plejehjem. Men det gælder også på de forskellige kommunale institutioner, hvor vi skal have personale med en pædagogisk uddannelse. Det skal med borgmester Mads Jakobsens ord være fedt at gå på arbejde, hvis du arbejder for Struer Kommune. Vi skal gøre os lækre som arbejdsplads, siger han om sine målsætninger inden det første udvalgsmøde på torsdag.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Struer For abonnenter

Turistchef blev beskyldt for at modtage sorte penge og skjulte betalinger: Nu skal tre personer betale 75.000 kroner for injurier

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce