Annonce
Struer

Udvalgsformand: - Det, der er gået galt, er...

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune. Arkivfoto: Ole Mortensen
Ny daginstitution i Struer midtby bliver ikke færdig som ellers planlagt

Struer: Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, er, som han selv udtrykker det, superærgerlig.

Det er han på vegne af de børn og forældre, som nu har udsigt til at komme til at vente yderligere på at kunne rykke i en ny og moderne daginstitution i Struer midtby.

Projektet skal i licitation på ny, og det vil efter alt at dømme skubbe det hele i tre til fire måneder.

- Jeg ville selvfølgelig helst, at det bare havde kørt snorlige, men det mest fornuftige nu er en ny licitation, siger udvalgsformanden.

Han mener dog, at man altid kan lære noget af, når en proces ikke går efter de skinner, der er lagt ud.

- Det, der er gået galt, er, at projektet ikke blev, som vi først havde regnet med. Som jeg oplevede det, var det først sent i processen, vi fik det tilpasset børnetallet, siger Peter Vestergaard.

Det skulle man have været skarpere på tidligere, for:

- Så kunne vi have sendt det rigtige projekt i licitation i første omgang og ikke stået som nu, siger Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce