Annonce
Holstebro

Udvalg splittet: Flertal opgiver at få bugt med stort minus

- Vi kunne afvikle ti millioner kroner mere. Det er som at tisse i bukserne at lade være, siger Torben Strømgaard (V), næstformand og fungerende formand i børn- og familieudvalget. Arkivfoto/Genre: Anne Bæk
For mindre end fire måneder siden var alle i økonomiudvalget enige om, at børn og familie skulle afvikle et stort merforbrug. Nu melder Socialdemokratiet og De Radikale pas.

Holstebro: Et flertal i børne- og familieudvalget, bestående af Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre har smidt håndklædet i ringen i forhold til at få indtægter og udgifter til at balancere. De to partier har vendt tommelfingeren ned til flere af de spareforslag, som forvaltningen har foreslået med henblik på at afvikle et merforbrug i Familiesektionen på godt 24 millioner kroner i 2019.

- Nu har vi ligget flere nætter søvnløse for at få lavet et budget 2020, hvor vi fik et mærkbart løft til folkeskolen og dagtilbud, og så synes vi, at de midler skal blive i de søjler, siger Svend Ørgaard (S), medlem af børne- og familieudvalget.

Blandt andet vil S og R ikke tage de 3,2 millioner på centrale skolekonti, som ikke er blevet brugt i løbet af året, og heller ikke mindreforbruget på 1,7 millioner fra bloktilskudsmidler fra staten, når Folketinget lægger nye opgaver ud til kommunerne (såkaldte DUT-midler).

Venstre og Dansk Folkeparti var klar til at bide til bolle og køre alle spareforslag igennem.

- Vi kunne afvikle ti millioner kroner mere. Det er som at tisse i bukserne at lade være, og det mest ærgelige er, at det var "gratis" i og med, at det ikke var mennesker, vi skulle ud og afskedige, men uforbrugte midler på centrale konti, siger Torben Strømgaard (V), næstformand og fungerende formand i børn- og familieudvalget.

Annonce

Det er et test, vi laver

Det er mindre end fire måneder siden, at et enigt økonomiudvalg - uden bemærkninger - besluttede, at børn og unges merforbrug i 2019 skulle afvikles, og der skulle laves en plan for det.

- Vi ved godt, at vi udfordrer os selv og økonomiudvalget, hvor jeg jo også selv sidder, fordi vi ikke lever op til den afviklingsplan, vi selv var med til at beslutte. Men jeg vil sige det sådan, at det her er en test, hvor vi siger: Lad os nu se, hvor langt rådgivningsområdet kan komme uden at få hjælp udefra. Men hvis vi, når vi skal lægge budget for 2021, er lige så meget på røven, så bliver vi nødt til at kigge på det igen, siger Svend Ørgaard.

Torben Strømgaard synes, det er yderst uheldigt.

- Det, der kommer til at ske, er, at de penge kommer ud i systemet, og så kan det være, at de ansætter nogle mennesker, som man bliver nødt til at afskedige om et halvt år, fordi man ikke har pengene i 2020 og 2021. Plus vi aldrig bliver færdige i Familiesektionen, siger Torben Strømgaard.

De steder, hvor hele udvalget kunne enes om at reducere er i sundhedsplejen, sekretariatet, den boligsociale helhedsplan samt på indvendigt vedligeholdelse på skoler. Oveni kan komme en årlig besparelse på fire millioner kroner i dagplejen - her afventer man høringen af en ny ressourcetildelingsmodel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce