Annonce
Struer

Kælderløsning taget af bordet: Udvalg hælder til at bygge en helt ny ungdomsskole

Bygges om eller rives ned, det er nu det store spørgsmål for børnehuset her. Foto: Morten Stricker
Placeringen er på plads, men skal der renoveres for rigtig mange penge, eller skal der bygges en helt ny ungdomsskole? Det er lige nu det store spørgsmål.

Struer: Tingene kan nogle gange gå stærkt. Det må man i hvert fald sande, hvis man hedder Struer Ungdomsskole.

Og her taler vi ikke om, at det i efterhånden rigtig lang tid har været et åbent spørgsmål, hvor ungdomsskolen skal være. For flytte, det skal den. Det har politikerne besluttet.

Nej, vi taler om det faktum, at cykelkælderen ved Parkskolen tidligere har været i spil som placering til ungdomsskolen, mens der nu bliver talt om at bygge en helt ny ungdomsskole.

Annonce

Der er immervæk et stykke vej fra en kælder ved en folkeskole til spritnye lokaler indrettet til formålet.


Jeg tror, det tiltaler udvalget at lave en ny ungdomsskole. Det er den vej, vi godt kunne tænke os at gå, hvis enderne kan nå sammen.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune


Punktet var endnu engang på dagsordenen hos politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, som mødtes tidligere på ugen.

De har besluttet, at Struer Ungdomsskole skal have adresse på Struerdalvej 24, hvor der lige nu er et børnehus, som flytter i en nybygget institution på Gimsinghovedvej.

Spørgsmålet, som stadig hænger og blafrer i luften, er bare, om der skal bygges om eller helt nyt på Struerdalvej.

Hvad koster det så?

På adressen er nu en ældre bygning på 1.709 kvadratmeter, som trænger til en større renovering og en omfattende ombygning for at tilpasse huset til ungdomsskolens behov.

Det fremgår af dagsordenteksten til politikerne, hvori man også kan læse, at den samlede pris vurderes til at være 10,4 millioner kroner.

Til sammenligning vurderes et tilsvarende byggeri at koste cirka 34 millioner kroner at opføre.

- Vi har nu bedt om at få nogle første beregninger på, hvad det vil koste at fjerne den bygning, der er i dag, og lave noget nybyggeri, fortæller Peter Vestergaard (R).

Han er formand for børne- og uddannelsesudvalget, som gerne vil have et mere kvalificeret bud på dette.

- Skal vi bruge en 10-15 millioner kroner på at sætte en gammel bygning i stand, så har vi en gammel istandsat bygning kontra at bygge en ny, siger Peter Vestergaard:

- Jeg tror, det tiltaler udvalget at lave en ny ungdomsskole. Det er den vej, vi godt kunne tænke os at gå, hvis enderne kan nå sammen, men det kræver et flertal i byrådet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce