Annonce
Vinderup

Udstilling med til at vise mangfoldighed

Lokale kunstnere på Vinderup-egnen udstiller på Hotel Vinderup lørdag i tilknytning til Vinderup Kylling Festival. Foto: Sara Strandby

Vinderup: - Det er en god divers gruppe, der udstiller, og udstillingen giver et godt indblik i den mangfoldighed Vinderup egnen gemmer på.

Siger den lokale kunstner Sara Strandby, der er med til at koordinere udstillingen i den store sal på Hotel Vinderup lørdag som led i Kylling-festival.

Med som udstillere er Dorte Krag, Conny Merete Schmidt, Karen Margrethe Nielsen, Jane Lund Breiner, Karen Qvist Kristensen, Pia Bang Pilgaard, Mona Bang Lund, Trine Nina Jakobsen, Henrik Damsgaard og Allan Juul.

De fleste af kunstnerne var torsdag med til at forberede udstillingen, og flere af dem kan træffes på hotellet lørdag. Det er primært billedkunst og keramik, der udstilles.

Kai Bredholt fra Idom, tilknyttet Odin Teatret og Landbylaboratoriet i Idom-Råsted, er med til at sætte kolorit på udstillingen, når han - formentlig ved 11-tiden - dukker op i den midlertidige gågade og sammen med sin kone Erika begynder at opføre et uddrag af sit show "Danske salmer og sange iklædt flaminco dansekoncert" og organiserer et optog, der har udstillingen som endemål.

Annonce
Lokale kunstnere på Vinderup-egnen udstiller på Hotel Vinderup lørdag i tilknytning til Vinderup Kylling Festival. Foto: Sara Strandby
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce