Annonce
Holstebro

Udspringere måtte finde tålmodigheden frem til DM: Førstedagen foregik på jorden

Selv om vejret ikke var med springerne på førstedagen af DM i præcisionsspring i faldskærm, var 19-årige Niklas Bank Kokholm klar til at komme i aktion. Foto: Jesper Lundsgaard
19-årige Niklas Bank Kokholm fra Sørvad var en af de lokale springere, der i weekenden er med til de danske mesterskaber i præcisionsspring. Men det meste af førstedagen foregik på jorden
Annonce

Lindtorp: Blikket fra de 25 faldskærmspringere, der i weekenden skulle dyste i DM i præcisionsspring, gik op mod himlen næsten konstant.

Men der var ikke den store forandring i løbet af dagen.

De grå skyer, der fra morgenstunden hang over Lind-torp Flyvecenter sydvest for Linde havde besluttet sig for, at de ikke havde den store lyst til at flytte sig denne lørdag. Det var ellers stik mod forudsigelserne i vejrudsigten, der havde spået klart vejr og dermed optimale forhold for faldskærmspringerne.

Derfor måtte springerne væbne sig med tålmodighed, mens ventetiden blev brugt på at tjekke udstyr, slappe af, hygge sig i de medbragte campingstole eller få et hvil indendøre, mens der blev set film på mobiltelefonen.

Annonce

380 spring

19-årige Niklas Bank Kokholm fra Sørvad havde ellers set frem til at komme i luften på sin hjemmebane, hvorfra han har taget masser af spring. På trods af sin unge alder er han en rutineret springer med 380 solospring, siden han som 16-årig kunne springe alene for første gang. Inden da havde allerede som 12-årig været ude på sit første tandemspring sammen med sin far, og dem havde han flere af, inden han fik mulighed for at springe selv.


Man er fri som fuglen og det er muligt at lave mange forskellige tricks i luften, når man er blevet en rutineret springer. Det er det, der er fedt ved sporten

Niklas Bank Kokholm, faldskærmspringer


- Det er træls ikke at kunne komme i luften, men sådan er det en gang i mellem. Normalt er der ofte godt vejr, når vi springer her på pladsen, men det var der så bare ikke i dag, siger han.

Han er ellers klar til at komme i luften. Hans orange dragt med hvidt ærme ligger klar, så han kan trække i den så snart flyet, der skal bringe springerne op i de påkrævede 1000 meters højde, er klar til at gå i luften. Faldskærmen er pakket og tjekket og hjelmen er monteret med et gopro-kamera, der dokumenterer hans spring.

Annonce

Frihed i skærmen

Niklas Bank Kokholm er fascineret af friheden i at springe faldskærm.

- Selv om man ikke skulle tro det, så er det meget roligt at hænge i luften. Man er fri som fuglen og det er muligt at lave mange forskellige tricks i luften, når man er blevet en rutineret springer. Det er det, der er fedt ved sporten, siger han.

Springerne skal lande så tæt som muligt på den hvide prik i midten af det røde felt, som Niklas Bank Kokholm har placeret sin fod på inden han kan komme i luften. Foto: Jesper Lundsgaard

I præcisionsspring skal springerne springe ud fra 1000 meter og derefter ramme et punkt på jorden så præcist som muligt. Og det er en disciplin, der fascinerer Niklas Bank Kokholm.

- Vi kommer ned med høj fart, men skal så bremse op og lande meget præcist på et lille område, siger han.

Den unge springer er dog også meget opmærksom på sikkerheden i sporten. For to uger siden blev en springer dræbt ved et stævne i Herning.

- Heldigvis er det meget sjældent, at der sker noget, og derfor trykker det også os alle, når den slags sker. Men vi tænker altid sikkerhed frem for alt, og derfor tæller et spring ikke, hvis vi ikke kan lande sikkert, siger Niklas Bank Kokholm.

Annonce

For lave skyer

I mellemtiden er det fly, der skal bringe springerne i luften landet. Men der er stadig ikke udsigt til, at de kan komme ud at springe. Piloten melder om, at skyerne ligger i omkring 300 meters højde, og det er langt under en skyhøjde på 1000 meter, der er påkrævet for at kunne gennemføre konkurrencen.

Selv om springerne er utålmodige efter at komme i luften, så har de stadig god tid til at få afviklet mesterskaberne. Hele weekenden er sat af til mesterskaberne, og det er meningen, at alle springere skal i luften mellem fire og ti gange for at kunne finde en vinder af konkurrencen.

Vejrudsigten for søndagen ser til gengæld ud til, at det kan lade sig gøre at få afviklet de påkrævede spring, så der kan kåres en dansk mester i disciplinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mink-aflivninger er gået i gang: Ny farm under mistanke

Holstebro

Covid-19: Den sidste byskole sender nu også en hel årgang hjem

Annonce