Annonce
Struer

Udsolgt: - Det skulle jo ikke blive til en festival lige pludselig

Bent og Hanne Hargaard satsede med Picnic På Plænen-konceptet, og det ser ud til, at det giver pote. Arkivfoto: Morten Stricker
Høloftet på Thyholm satser stort med deres Picnic På Plænen-koncerter, der nu kan melde udsolgt
Annonce

Thyholm: Det var hårdt at være spillested tilbage i marts måned, da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned som følge af covid-19.

Det er det for så vidt stadig, for restriktionerne er mange, fase 4 er i jeopardy, og en verdensomspændende, smitsom pandemi er ikke en god ting, når man gerne vil stimle folk sammen på meget lidt plads.

Men hos Hanne og Bent Hargaard, indehaverne af spillestedet Høloftet, er stemningen langtfra dyster.

- Der er nok at være ked af i disse tider, men jeg er simpelthen helt grundglad, siger Bent Hargaard.

Annonce

Et samarbejde

En af grundene til det gode humør er en 2000 kvadratmeter stor plæne på Thyholm.

Her afholder Høloftet på fredag den første Picnic På Plænen-koncert - et nyt arrangement, der er opstået direkte i kølvandet på corona.


Vi kunne godt have solgt flere billetter, og det måtte vi gerne, men vi besluttede os for, at vi gerne ville holde det intimt, som koncerter normalt er på Høloftet, selvom vi rykkede udenfor

Bent Hargaard, indehaver af Høloftet


200 mennesker har købt billet til den første, hvor Alberte Winding spiller, og plænen, der rummer rigelig plads til gæsterne, er delt op i fire zoner, så der er god plads til at overholde corona-restriktionerne.

Syv Picnic På Plænen-koncerter bliver det til i løbet af august måned. Og der er allerede udsolgt.

- Vi kunne godt have solgt flere billetter, og det måtte vi gerne, men vi besluttede os for, at vi gerne ville holde det intimt, som koncerter normalt er på Høloftet, selvom vi rykkede udenfor. Det skulle jo ikke blive til en festival lige pludselig, siger Bent Hargaard.

Syv gange 200 billetter lyder ikke af meget, når der skal betales for sceneudstyr, musikere og meget andet. Men Bent Hargaard insisterer på, at det løber rundt.

- Det bliver ikke det, der redder vores 2020. Det gør det ikke. Men det løber rundt, fordi vi har fået solgt alle billetter, og musikerne har været gode ved os, og vi har lavet et godt samarbejde, siger Bent Hargaard.

Koncerterne er siddende, og folk opfordres til selv at tage campingstole og tæpper med. Endda et campingbord, hvis man skulle få lyst til det.

De senere picnic-koncerter på Thyholm byder blandt andet på Jacob Dinesen, Allan Olsen og Lars Lilholt. Nu er Bent og Hanne Hargaard blot spændte på, at det hele skal løbe af stablen.

- Vi synes, at der nu har været stille længe nok. Og vi har allerede opnået noget, for der er så mange, der har forventningens glæde, og den, tror jeg, er god at have for tiden, siger Bent Hargaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce