Annonce
Holstebro

Udskyder værnepligten

Det bliver ikke før tidligst 1. marts, at de nye rekrutter tjekker ind på kasernen i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard


Holstebro: "Det er en meget trist situation".

Sådan begynder Forsvarskommandoen den meddelelse, der er blevet sendt ud på Forsvarets hjemmeside. Heri står der, at de kommende værnepligtige, der skulle have startet værnepligten den 25. januar eller 1. februar, nu må vente med opstarten til den 1. marts. Det gælder også for Jydske Dragonregiment.

”Vi ved, at mange værnepligtige har glædet sig til at starte i Forsvaret, og at mange har ventet længe på at komme ind. Det er derfor ikke en beslutning, vi træffer med lethed. Men den nuværende situation kræver, at vi udviser den størst mulige forsigtighed," skriver general Flemming Lentfer i meddelelsen med henvisning til udbredelsen af B117-mutationen.

"Vi er kede af, at udmeldingen til de kommende værnepligtige kommer så sent. Det skyldes alene, at vi har forsøgt at vende hver eneste sten for at finde en måde, hvorpå alle eller enkelte grupper ville kunne komme ind og aftjene deres værnepligt som planlagt. Det er på baggrund af disse grundige overvejelser, at vi ser os nødsaget til at udskyde indkaldelserne”, udtaler forsvarschef, general Flemming Lentfer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce