Annonce
Holstebro

Udskyder formentlig budgetaftale

Det er blandt andet forhold omkring en mulig skattestigning og søgning af forskellige puljer, som byrådet endnu ikke har fuld klarhed over. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Selv om byrådet ifølge planen i aften skulle have den endelige andenbehandling af næste års budget, så bliver der næppe indgået en budgetaftale i dag.

Det fortæller SF's Karsten Filsø.

- Der er stadig en del økonomi, som vi ikke har endeligt styr på. Og selv om vi formentlig får nogle svar i løbet af i dag, så kan jeg ikke forestille mig, at det er nok til, at vi kan lande en aftale.

Han fortæller, at der derfor efter alt at dømme kommer et ekstraordinært byrådsmøde i slutningen af måneden, hvor man vil vedtage budgettet.

Det er blandt andet forhold omkring en mulig skattestigning og søgning af forskellige puljer, som byrådet endnu ikke har fuld klarhed over.

- Vi har klart meldt ud, at vi går ind for at sætte skatten op. Helst uden at vi bliver straffet af staten. Men selv hvis, vi skal aflevere en stor del af pengene de første år, så mener vi, at det på den lange bane er nødvendigt med flere penge for at kunne levere den service, som er nødvendig.

Også de Radikale ønsker en skattestigning. Det har mandag dog ikke været muligt at få en kommentar fra gruppeformand Torben Gudiksen (R).

De borgerlige partier har derimod modsat sig en skattestigning. Partierne erkender, at det vil blive et stramt budget, men mener dog godt, at man kan nå i mål uden, at man er nødt til at bede om flere skattekroner hos borgerne.

- Jeg ved ikke, hvor langt vi er fra hinanden i forhold til en aftale. Det kommer nok også meget an på, hvordan svarene på økonomi-delen falder ud, siger Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce