Annonce
Indland

Udsigt til rolig trafik i vinterferien

Mange holder vinterferie i Østrig. Landet var i februar 2017 på danskernes top-5 over rejsedestinationer. I år er der sikkerhed for sne, for Østrig fik i begyndelsen af sæsonen en ordentlig dyne. (Arkivfoto)

Det er vinterferie, og mange tager på skiferie. Dem, der bliver hjemme, får god plads i toget og på vejen.

Skibrillerne er pudsede, og termoundertøjet er pakket.

For mange begynder vinterferien fredag, og det kan betyde et farvel til det grå danske vintervejr og i stedet en uge med bjergtoppe, skilifter og minusgrader.

Uanset om GPS'en er sat med kurs mod Sverige, Norge eller syd for den danske grænse, forventer Vejdirektoratet ikke større forsinkelser på vejene i år.

- Trafikken er spredt og skulle gerne afvikles uden de store problemer.

- En anbefaling er dog at lade være med at køre fredag i myldretiden, men vente til efter klokken 18, siger Nicholas Petersson, som er vagthavende i Vejdirektoratet.

På det tidspunkt er der mindre risiko for kødannelser på især motorvejene omkring de større byer.

Vejdirektoratet gør opmærksom på, at der kan være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg.

Det gælder ikke bare i weekenderne omkring uge syv, men også i uge otte, som er nogle skolers vinterferieuge.

- Det er altid en god idé at holde sig opdateret og tjekke trafiksituationen der, hvor man skal hen.

- Skulle der være forsinkelser, kan man på den måde måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute, siger Nicholas Petersson.

Bilferier har en skarp konkurrent i flyrejser enten til skisportssteder eller varmere himmelstrøg.

Fra fredag den 8. februar til søndag den 17. februar forventer pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested, at 724.000 passagerer vil rejse gennem lufthavnen. Det er pænt høje tal for årstiden.

De to største rejsedage er den 8. februar med cirka 82.700 passagerer og den efterfølgende fredag med forventelige 83.300 rejsende.

Hvis man slet ikke skal rejse udenlands i vinterferien, er der ifølge Vejdirektoratet og DSB god plads på både veje og i tog.

- Der er ikke så mange kunder i togene, fordi mange pendlere og skolebørn har fri.

- Antallet af sporarbejder er også minimale i vinterferien, så der er god plads i togene, siger Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB.

Han forudser hverken forsinkelser eller voldsom trafik på jernbanen.

Informationschefen anbefaler ligesom Vejdirektoratet altid at holde sig opdateret på de seneste trafikmeldinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce