Annonce
Indland

Udsigt til rolig trafik i vinterferien

Mange holder vinterferie i Østrig. Landet var i februar 2017 på danskernes top-5 over rejsedestinationer. I år er der sikkerhed for sne, for Østrig fik i begyndelsen af sæsonen en ordentlig dyne. (Arkivfoto)

Det er vinterferie, og mange tager på skiferie. Dem, der bliver hjemme, får god plads i toget og på vejen.

Skibrillerne er pudsede, og termoundertøjet er pakket.

For mange begynder vinterferien fredag, og det kan betyde et farvel til det grå danske vintervejr og i stedet en uge med bjergtoppe, skilifter og minusgrader.

Uanset om GPS'en er sat med kurs mod Sverige, Norge eller syd for den danske grænse, forventer Vejdirektoratet ikke større forsinkelser på vejene i år.

- Trafikken er spredt og skulle gerne afvikles uden de store problemer.

- En anbefaling er dog at lade være med at køre fredag i myldretiden, men vente til efter klokken 18, siger Nicholas Petersson, som er vagthavende i Vejdirektoratet.

På det tidspunkt er der mindre risiko for kødannelser på især motorvejene omkring de større byer.

Vejdirektoratet gør opmærksom på, at der kan være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg.

Det gælder ikke bare i weekenderne omkring uge syv, men også i uge otte, som er nogle skolers vinterferieuge.

- Det er altid en god idé at holde sig opdateret og tjekke trafiksituationen der, hvor man skal hen.

- Skulle der være forsinkelser, kan man på den måde måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute, siger Nicholas Petersson.

Bilferier har en skarp konkurrent i flyrejser enten til skisportssteder eller varmere himmelstrøg.

Fra fredag den 8. februar til søndag den 17. februar forventer pressechef i Københavns Lufthavne Kasper Hyllested, at 724.000 passagerer vil rejse gennem lufthavnen. Det er pænt høje tal for årstiden.

De to største rejsedage er den 8. februar med cirka 82.700 passagerer og den efterfølgende fredag med forventelige 83.300 rejsende.

Hvis man slet ikke skal rejse udenlands i vinterferien, er der ifølge Vejdirektoratet og DSB god plads på både veje og i tog.

- Der er ikke så mange kunder i togene, fordi mange pendlere og skolebørn har fri.

- Antallet af sporarbejder er også minimale i vinterferien, så der er god plads i togene, siger Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB.

Han forudser hverken forsinkelser eller voldsom trafik på jernbanen.

Informationschefen anbefaler ligesom Vejdirektoratet altid at holde sig opdateret på de seneste trafikmeldinger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce