Annonce
112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

Sådan så det ud onsdag eftermiddag, efter at et udrykningskøretøj kørte ind i en personbil på Vembvej under en udrykning. Foto: Jan Briks
En personbil blev onsdag middag ramt af en brandbil under en udrykning.

Bur: Falck fik onsdag middag travlt, da meldingen om en villabrand i Bur pludselig krævede ekstra mandskab, fordi branden var værre end først antaget.

Desværre for brandfolkene, der kørte med fuld udrykning ud ad Vembvej i retning mod Bur, gik det galt, da brandbilen skulle passere en forankørende personbil.

- Der har desværre været en påkørsel under en af vores udrykninger. Vores vogn har påkørt en personbil bagfra, siger Martin Overgaard, driftsleder ved Falck.

Han forklarer, at der på ulykkesstedet var både modkørende og forankørende. Sidstnævnte skulle angiveligt ikke i tide have opdaget udrykningskøretøjet, lyder det fra driftslederen:

- Hun opdager brandbilen for sent, og så er der pludselig ikke plads til at komme rundt - det er desværre, hvad der kan ske under sådan en udrykning, beklager han.

Brandvognen med lift skulle have være anvendt i forbindelse med villabranden i Bur, der i stedet måtte få en liftvogn fra Struer ud.

Brandbilen holdt stadig stille onsdag aften ved en rasteplads på Vembvej. Driftslederen fortæller, at vognen ikke kan køre derfra, da en del af brandbilens mekanik blev skadet under påkørslen.

Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at føreren af personbilen er en 39-årige kvinde fra Holstebro, der efter ulykken blev sendt til undersøgelse på Herning Sygehus. Politiet kender ikke kvindens nøjagtige tilstand, men oplyser at hun er uden for livsfare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce