Annonce
Erhverv

Udlejer om ny tidsplan: Det går for langsomt

Der er stadig lang udsigt til, at tyske turister er tilbage i sommerhuse ved Vedersø. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det er for lidt fart på planerne om at få de udenlandske turister tilbage til til Vesterhavet. Lokalt rejsebureau ser den nye plan som et godt signal, men der er meget langt igen.

Holstebro/Ulfborg: Charterselskaberne jubler.

Men et par af de lokale aktører på rejse- og turistområdet har ikke fundet champagnen frem. De havde håbet på andre og mere klare udmeldinger i forbindelse med den nye plan for rejser i fire faser. Den blev indgået tirsdag aften

- Jeg må indrømme, at jeg er skuffet over de nye planer for at få turister ind i Danmark. Det går for langsomt med at få turisterne i Danmark. Jeg havde håbet på en klar melding om, hvornår vi igen kan tage imod tyskerne i Danmark, siger Kaj Christensen, der er bureauleder hos Feriepartner Vedersø Klit.

Annonce

Han havde havde håbet på, at det fra midten af maj igen ville være muligt at sige velkommen tilbage til de tyske turister, der fylder meget i ordrebøgerne på kontoret i Ulfborg.

- Nu kommer vi igen til at lave mange ombookinger og annulleringer, fordi det endnu ikke er muligt for langt de fleste tyskere at komme til Danmark. Det er også irriterende for udlejerne, siger Kaj Christensen, der glæder sig over, at danskerne igen kan skimte en solferie ved Middelhavet.


Jeg må indrømme, at jeg er skuffet over de nye planer for at få turister ind i Danmark. Det går for langsomt med at få turisterne i Danmark. Jeg havde håbet på en klare melding om, hvornår vi igen kan tage imod tyskerne

Kaj Christensen, bureauleder hos Feriepartner Vedersø Klit


- Men det hjælper ikke os. Vi har brug for, at vi også kan leje sommerhuse ud fra maj og frem til højsæsonen i skoleferien Der er desværre stadig stor usikkerhed om det, siger Kaj Christensen, der mener, at der er taget for lidt hensyn til, at smitten i Danmark er meget begrænset netop nu.

- Der er stor afstand mellem sommerhusene og meget lav smitterisiko. Det kunne godte være gået meget hurtigere, siger bureaulederen.

Ingen trylledrik

Hos Holstebro RejseCenter følger direktør Peter Kjærgaard også enhver bevægelse på rejsemarkedet.

- Jeg synes, det er et positivt signal, men det ændrer ikke så meget for et rejsebureau som vores. Men alle tegn i den rigtige retning er med til at tænde et lys. Vi sælger meget erhvervs- og grupperejser, og her er det helt afgørende, at de andre lande også er med på at at lukke danskerne ind, ellers hjælper det ikke, og det ved vi endnu ikke, siger Peter Kjærgaard. Han kan godt forstå, at de nye planer giver optimisme hos charterselskaberne, der selv kan sætte fly ind på de forskellige destinationer. Desuden sukker Middelhavslandene efter turister.

- Vi er afhængige af, at de store luftfartselskaber igen begynder at sætte flere rutefly ind. Lige nu sælger vi meget få rejser, siger Peter Kjærgaard, der stadig har hjemsendt en meget stor del af medarbejderne, da aktiviteten er på et meget beskedent niveau.

Normalt er afgangene fra Billund til Frankfurt med Lufthansa og Amsterdam med KLM den helt store centralnerve for rejser ud i Europa.

- Lige nu er der fire-fem afgange fra Billund til de lufthavne om ugen. Normalt er der fire-fem stykker om dagen, siger Peter Kjærgaard, der håber på, at den voksende optimisme betyder, at flere vil være klar til at booke større gruppe- og specialrejser til efteråret.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce