x
Annonce
Erhverv

Langt mellem gæsterne: Sommerhusudlejer håbede på flere danskere

Kun få turister vil i den kommende tid nyde udsigten fra vinduet i et sommerhus. Udlejere vil nu vende markedsføringen mod det danske marked. Arkivfoto: Morten Stricker
Der bliver meget langt mellem gæsterne i sommerhuse i den kommende uge. Udlejere vil ændre markedsføringen

Vejlby-Vrist: Der bliver langt mellem gæsterne i sommerhusene i Vejlby og Vrist i de kommende uge.

Det mærker sommerhusudlejerne i området. Efter regeringens lukning af de danske grænser i forsøget på at hindre spredningen af coronavirusen, måtte sommerhusbureauerne i al hast annullere de bookinger fra hovedsageligt tyske gæster på sommerhuse, der ellers var kommet til de kommende uger.

Der er stort set ikke nogen i sommerhus i den kommende uge, og der er heller ikke kommet det antal bookinger fra danske gæster, som Jesper Nielsen fra Feriepartner Vejlby Klit havde håbet på, der ville dukke op.

- I begyndelsen af ugen troede jeg, der ville være flere danskere, der ville booke hos os. Men det har ikke været tilfældet, og det kan muligvis hænge sammen med frygten for, at der kommer yderligere stramninger på muligheden for at samles eller bevæge sig rundt i landet, siger Jesper Nielsen.

Annonce

Derfor har vi også vendt vores markedsføring i de kommende uger, så vi i stedet har mere fokus på det danske marked end vi ellers vil have.

Jesper Nielsen, feriehusudlejer

Tyskerne mangler

Også Steen Jørgensen, der er indehaver af SJ Feriehusudlejning i Vrist, mærker at der stort set ikke er nogle sommerhusgæster i den kommende uge.

- End ikke i den mørkeste uge i januar har vi haft en lavere belægning end vi vil have i den kommende uge, siger han.

- Der kommer enkelte danske gæster, men det kan slet ikke opveje de tyske gæster, der skulle have været her. Så der er ikke tale om et boom af danske gæster. Det er glædeligt, at de er her, men det kan ikke opveje nedgangen af de tyske gæster, tilføjer Steen Jørgensen.

Fokus på Danmark

Han har brugt de seneste dage oven på grænselukningen på at lave tilgodebeviser til de gæster, der ikke har haft mulighed for at komme i det sommerhus, som de ellers havde bestilt. Desuden har der været flere praktiske spørgsmål, der skulle tages stilling til.

Jesper Nielsen tror, at Vejlby-området lider under, at det ikke er så kendt et sommerhusområde blandt danskere.

- Jeg fornemmer, at vi som destination er hårdere ramt end eksempelvis Blåvand, Blokhus og Søndervig, som danskerne kender i forvejen. Derfor har vi også vendt vores markedsføring i de kommende uger, så vi i stedet har mere fokus på det danske marked end vi ellers vil have, siger Jesper Nielsen.

Også Steen Jørgensen har rettet sin markedsføring mod det danske marked, og begge vil med gode tilbud på sommerhusene i de kommende uger forsøge at lokke flere gæster til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce