Annonce
Holstebro

Uden en masse forældres engagement var det næppe sket

Lisbeth Vestergaard Lauridsen var i forået med til at arrangere en demonstration for minimumsnormeringer i Holstebro - og har kæmpet for dem lige siden. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard.
Lisbeth Vestergaard Lauridsen var en af de mange forældre, der kæmpede for minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehave, som finansloven nu vil gennemføre.

Holstebro: Mandag aften kunne Lisbeth Vestergaard Lauridsen række en knyttet sejrshånd vejret.

- Det er særdeles positivt, at man nu vil gennemføre minimumsnormeringer og dermed lægge en bund på normeringerne i vuggestuer og børnehaver, siger hun.

Bevæbnet med argumenter, barnevogne og en tyrkertro på, at minimumsnormeringer i landets børnehaver og vuggestuer er vejen frem for at højne kvaliteten, var Lisbeth Vestergaard Lauridsen sammen med tusindvis af forældre op til, under og efter forårets valgkamp synlig på gader og stræder.

De var synlige i læserbrevsspalterne og på de sociale medier med budskabet om, at der skal være minimum en voksen til tre børn i landets vuggestuer og en voksen til seks børn i børnehaverne.

- Jeg er ret sikker på, at havde vi ikke været så mange forældre, der holdt fast og gjorde det senest den 22. november med endnu en demonstration, så var vi ikke nået dertil, hvor vi er nu.

Mandag aften præsenterede regeringen og dens støttepartier en finanslovsaftale, der skal indføre minimumsnormeringer – fuldt indfaset i 2025.

- Der er stadigvæk nogle elementer, der er værd at holde øje med. Skal minimumsnormeringerne gælde som et gennemsnit på kommunalt niveau - eller skal det gælde for hver enkelt institution. Vi mener, at det skal ske på institutionsniveau, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Annonce

17 minutter ikke nok

Selv om Lisbeth Vestergaard Lauridsen er glad, så er hun dog ikke helt imponeret af statsminister Mette Frederiksen (S), der har slået sig op på være børnenes statsminister.

- Minimumsnormeringerne var ikke en del af regeringens finanslovsforslag. Her var der til gengæld en forbedring af jernbane over Fyn til 4,9 milliarder kroner, der skulle forbedre rejsetiden. Det handler også om at have prioriteringerne i orden. Men jeg er glad for, at støttepartierne holdt fast, siger Lisbeth Vestergaard Lauridsen.

Samtidig holder hun fast i, at minimumsnormeringer er minimumsnormeringer.

- Vi har blandt andet i en dokumentarfilm set, at selv i de institutioner, hvor normeringen er bedst, så er voksenkontakten for det enkelte barn helt nede omkring 17 minutter om dagen. Det er ikke meget, og der er derfor stadig meget, der kan gøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce