Erhverv

Ude i god tid: Stamkunder og store virksomheder booker julefrokosten nu

Nikolaus Gerdes er Food & Beverage Manager hos Messe C og ifølge ham, er det især de store virksomheder med mange medarbejdere og stamkunderne, der booker julefrokost tidligt hos Messe C. Foto: Pressefoto
Det er især de store virksomheder og dem, der altid holder julefrokost samme sted, der er ude i god tid, når julefrokosten skal bookes.

FREDERICIA/NYBORG: Kalenderen siger forår, men derfor kan man jo godt glæde sig til jul. Og hvis man er en stor virksomhed med mange ansatte, er det faktisk ikke en dag for tidligt at begynde at overveje, hvor julefrokosten skal holdes i år.

Således kan både hotel- og konferencecenter Nyborg Strand og Messe C i Fredericia melde om, at de første bestillinger på firmajulefrokoster for længst er tikket ind.

- Hos os er det ofte gengangerne, altså dem, der har en tradition for at holde deres julefrokost på Nyborg Strand, der booker allerede i januar. Og så er det som regel også de virksomheder, der har en kontinuitet i både drift og ledelse, og som allerede nu ved, hvordan resultatet for 2019 bliver, som gerne booker deres julefrokost tidligt, fortæller salgs- og marketingchef hos Nyborg Strand, Claus Hansen

Nyborg Strand har plads til 800 gæster per aften til årets tre julearrangementer, så hvad enten man har mange eller få ansatte, er der gode muligheder, når medarbejderne skal bespises med and og flæskesteg.

Årets julefrokost i Messe C er bygget op som et tysk julemarked. Foto: Pressefoto

5000 spisende gæster

- Det er meget forskelligt, hvor store virksomhederne er. Det kan være alt fra den lille smedevirksomhed med seks ansatte, som booker julefrokost til 20 personer, fordi den også gerne vil invitere konerne og revisoren med. Det kan være små kortklubber eller pigeklubben fra golfklubben, der vil ud og holde julefrokost i andre rammer. Vores julefrokostkunder er primært de små og mellemstore virksomheder, siger Claus Hansen.

Hos Messe C i Fredericia er det derimod de meget store virksomheder, der booker plads i én af de fire store haller, når der skal holdes julefrokost. Hallerne kan rumme op til 5000 spisende gæster.

- De helt store virksomheder med 3-400 medarbejdere booker tidligt, fordi de skal være hurtigt ude. Mulighederne er begrænsede, når der skal findes plads til den mængde mennesker, siger Food & Beverage Manager hos Messe C, Nikolaus Gerdes.

Når man skal sælge julefrokoster til så store selskaber som Messe C, er der god mulighed for at afprøve forskellige julefrokostkoncepter. Sådan bliver det også i år.

Julen er traditionel

- Konceptet bliver bygget op som en streetfood-julefrokost, der tager udgangspunkt i et tysk julemarked. Der vil være små boder med en duft af gløgg og masser af julestemning, og der vil blive serveret streetfood, der indeholder alle de ting, der skal være til en julefrokost. Det kan for eksempel være and, der er stegt på spyd, siger Nikolaus Gerdes og understreger, at der er grænser for, hvor anderledes man kan skrue en julefrokost sammen.

- Julen er traditionel, og et koncept med streetfood er grænsen for, hvor meget man kan vride det. Det er det maksimale. Især i forhold til maden skal der være det, der altid er. And, ribbenssteg og medister skal der være. Sylte er også en klassiker, og risalamande må du ikke glemme, siger Nikolaus Gerdes.

Hvis man vil booke overnatning til sine medarbejdere, kan Messe C også ordne det, da stedet samarbejder med alle hotellerne i trekantområdet. Messe C kan også sørge for transport til hotellerne.

Der vil dufte af gløgg ved julefrokosten i Messe C. Det bliver ligesom et tysk julemarked med streetfood. Foto: Pressefoto

Forkælelse og fodmassage

På Nyborg Strand behøver man dog ikke at tage en taxa hjem fra festen, når der skal overnattes. Hotel- og konferencecentret har en kapacitet på 426 værelser, hvilket mange virksomheder benytter, fortæller Claus Hansen.

- Det er afslappende at vide, at man kan trille op på værelset, hvis man er blevet svimmel efter for meget dans. Og så kan man mødes med sine kolleger dagen efter til morgenmad.

Da Nyborg Strand primært er et sted for møder, kurser og konferencer har man valgt at begrænse julefrokostsæsonen til to fredage og en enkelt lørdag. I år betyder det, at der kan bookes julefrokost 6., 7. og 13. december. Til gengæld kan de overnattende gæster glæde sig over, at de kvit og frit kan benytte Nyborg Strands Fit & Relax-afdeling.

- Et 500 kvadratmeter stort forkælelsesområde med alt fra varmt- og koldtvandsbassin, dampbad, sauna til fitness, pejs og fodmassage, siger Claus Hansen.

Hvis man for eksempel gerne vil holde julefrokost den første fredag i november, kan det lade sig gøre hos Messe C. Ifølge Nikolaus Gerdes kan næsten alt lade sig gøre på grund af stedets størrelse, og hvis man ikke ønsker at få streetfood til firmafesten, kan en helt traditionel julefrokost også arrangeres, fortæller han.

Se mere om hvad Nyborg Strand og Messe C kan tilbyde din virksomhed på www.nyborgstrand.dk og www.messec.dk

traditional German Christmas Market
0/0
Annonce
Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Profil Møbler lukker og flytter sydpå

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Appel til politikerne: Landbruget vil gerne være grønnere, men det kræver hjælp

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Annonce