Annonce
Navne

Uddannelsescenter Holstebro kårer lagkagehuset Horsens til Årets innovative læreplads 2019

Det var med stolthed, at både direktøren for UCH Ann Østergaard og uddannelses-chef Jan Emtkjær Jensen kunne hædre Lagkagehuset i Horsens med en nominering til Årets Innovative læreplads 2019 fra UCH. I midten er det bagermester Claus Zacher og elev Karen Skogemann. Pressebillede

Holstebro: Det var en glad og overrasket bagermester, Claus Zacher Nielsen, i Lagkagehuset i Horsens, der forleden fik besøg fra UCH og hans bagerelev, Karen Skogemann, der lige nu er på skolen i Holstebro.

Karen Skogemann havde nemlig indstillet sin læreplads til Årets innovative læreplads 2019 på UCH, og de blev af den lokale jury nomineret til den nystiftede pris.

På UCH findes rammerne og faglærerne til at hjælpe de unge med at udvikle sig igennem deres læretid. Der er et topmoderne bageri - Nordeuropas bedste bageri til undervisningsbrug - og med hjælp fra engagerede og kompetente faglærere er det elever fra UCH, der har vundet titlen som Danmarks bedste bagerlærling de sidste år, og centret har haft deltagere med til VM for bagerlærlinge, hvor det er blevet til både en 3. og en 7.-plads samt en Medal of excellence.

Karen Skogemann havde i sin indstilling særligt lagt vægt på den støtte, hjælp og vejledning, som hun får fra sin mester Claus og kollegaerne.

Hun har med hjælp fra sit lærested præsteret at blive skolemester på Uddannelsescenter Holstebro, og skal til januar deltage i DM Skills for bagere i Bella Centret i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce