Læserbrev

Uddannelse. Pas på Struers ungdomsuddannelser

Struer Statsgymnasium. Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: I Dagbladet Struer den 8. juni refereres konsulentoplæg til helhedsplan for børn og unge i alderen 0-18 år i Struer Kommune. Et af elementerne i oplægget omhandler lokalisering af 10. klasse i fremtiden.

Siden 2012 har en af Struer Kommunens 10. klasse været drevet af Struer Statsgymnasium (SSG) – og det er ikke en tilfældighed.

Efter gymnasiernes overgang til statsligt selveje fra 2007 besluttede gymnasiet – som det første i landet – at udvikle sig som campus, der samler kommunens ungdomsuddannelser.

Siden den beslutning har SSG tiltrukket og udviklet mere end 10 uddannelser, som tilbyder både almene og erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Baggrunden for beslutningen var blandt andet:

Udvikling af uddannelses- og socialt miljø for unge med forskellige uddannelsesønsker.

Udnyttelse af lærerfaglige kompetencer på tværs af ungdomsuddannelserne.

Øge samspil mellem ungdomsuddannelser og erhvervslivet i Struer.

Forbedring af 10. klasse udbud i Struer by, blandt andet som alternativ til efterskoler.

Lette valg af ungdomsuddannelse efter 10. klasse på grund af viden, indsigt og nærhed.

Struers indbyggere kan glæde sig over, at de dengang opstillede mål er virkeliggjort og gennem årene også blevet skærpede. Samtidig er det lykkedes at imødegå nedlæggelser som følge af mindre ungdomsårgange.

Konsulentoplægget til ændringer af lokalisering indeholder nogle økonomiske overvejelser, som trænger voldsomt til at blive sandsynliggjort, da de ligger ganske langt fra grundlaget for beslutningerne i sin tid.

SSG har fortsat ønske om at være ”ungdomsuddannelseshus” – det er godt for Struers unge, deres forældre og Struer. Begrundelserne for ønsket har ikke ændret sig, siden ideen blev skabt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

112

En anholdt efter gadeslagsmål

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Leder For abonnenter

Kommunens budget må ikke blive hastværk

I disse dage plejer landets kommuner - ikke mindst de administrative regnedrenge og folkevalgte kommunalpolitikere - at have travlt med næste års budgetter. Sådan er det ikke i år. Som vi tidligere har skrevet, er kommunerne tvunget til at udsætte årets budgetseminar og forhandlingerne, fordi de lige nu ikke kender indtægterne for 2020. Det er en konsekvens af folketingsvalget, som betød, at de politiske forhandlinger mellem regeringen og kommunerne, der normalt er afsluttet før ferien, endnu ikke har fundet sted. Og når forhandlingerne mellem regeringen og Kommunernes Landsforening er udsat, er de enkelte byråd tvunget til at vente. Socialdemokraterne gik til valg på blandt andet flere penge til pasningsområdet, men det er nok meget fornuftigt, at man lokalt ikke disponerer med flere midler på hverken det eller andre områder, før en aftale er på plads. Det er jo før sket, at et valgtema - eller måske ligefrem løfte - ikke har været muligt at føre ud i livet efter valget. Det er noget rod, at kommunerne på den måde bliver presset rent tidsmæssigt i forhold til næste års økonomi, men valgdatoen taget i betragtning er det svært at undgå. Og årets rodede budgetlægning bliver muligvis blot en forsmag på, hvad der venter lige om hjørnet. Kommunernes økonomi var nemlig allerede før valget en brandvarm politisk kartoffel. En ny udligningsreform, der omfordeler penge mellem kommunerne, blev skrinlagt før valget, fordi politikerne på Christiansborg ikke kunne nå til enighed. Det skal de i 2020, hvor muligheden sikkert også er større. Der er stadig lang tid til et kommunalvalg og formentlig også til det næste folketingsvalg. Dermed er den politiske berøringsangst på et minimum, og der er rent faktisk mulighed for at nå frem til en aftale. De fleste kommuner håber - eller måske rettere forventer - en forbedret økonomi med en ny reform, og alene derfor vil den helt sikkert skuffe nogle steder. Derfor er det vigtigste måske også, at der kommer en aftale - og at den bliver gennemskuelig, så kommunerne kan komme til at planlægge økonomien på længere sigt.

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Måtte rydde op efter oliespild

Annonce