Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Pas på Struers ungdomsuddannelser

Struer Statsgymnasium. Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: I Dagbladet Struer den 8. juni refereres konsulentoplæg til helhedsplan for børn og unge i alderen 0-18 år i Struer Kommune. Et af elementerne i oplægget omhandler lokalisering af 10. klasse i fremtiden.

Siden 2012 har en af Struer Kommunens 10. klasse været drevet af Struer Statsgymnasium (SSG) – og det er ikke en tilfældighed.

Efter gymnasiernes overgang til statsligt selveje fra 2007 besluttede gymnasiet – som det første i landet – at udvikle sig som campus, der samler kommunens ungdomsuddannelser.

Siden den beslutning har SSG tiltrukket og udviklet mere end 10 uddannelser, som tilbyder både almene og erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Baggrunden for beslutningen var blandt andet:

Udvikling af uddannelses- og socialt miljø for unge med forskellige uddannelsesønsker.

Udnyttelse af lærerfaglige kompetencer på tværs af ungdomsuddannelserne.

Øge samspil mellem ungdomsuddannelser og erhvervslivet i Struer.

Forbedring af 10. klasse udbud i Struer by, blandt andet som alternativ til efterskoler.

Lette valg af ungdomsuddannelse efter 10. klasse på grund af viden, indsigt og nærhed.

Struers indbyggere kan glæde sig over, at de dengang opstillede mål er virkeliggjort og gennem årene også blevet skærpede. Samtidig er det lykkedes at imødegå nedlæggelser som følge af mindre ungdomsårgange.

Konsulentoplægget til ændringer af lokalisering indeholder nogle økonomiske overvejelser, som trænger voldsomt til at blive sandsynliggjort, da de ligger ganske langt fra grundlaget for beslutningerne i sin tid.

SSG har fortsat ønske om at være ”ungdomsuddannelseshus” – det er godt for Struers unge, deres forældre og Struer. Begrundelserne for ønsket har ikke ændret sig, siden ideen blev skabt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce