Annonce
Holstebro

Uddannelse: Nu kan du blive trafikofficial

- I har jo snart et Post Nord Danmark Rundt-cykelløb, der kommer til Holstebro, så her kunne der meget vel være brug for vores hjælp, siger instruktør Svenn Vind. Privatfoto
- Vi må ikke selv hoppe ud og dirigere trafikken, siger instruktør, der med politiets tilladelse dirigerer trafikken ved begivenheder, hvor især Hjemmeværnet tidligere har stået. De første trafikofficials blev i weekenden uddannet.

Holstebro: Regnestykket er klart, og det ender i minus.

- Hjemmeværnet kan ikke stille op med det, de kunne engang, når de også skal stå ved grænseovergangen, ulykker, brandtomter og så videre. Derfor er vores opgave kun endnu vigtigere, siger Svenn Vind.

Og så er politiet endda ikke taget med i regnestykket, tilføjer han.

Det går ud over cykelløb og andre kulturelle begivenheder, som kræver folk til at dirigere og passe på trafikken. Derfor er der opstået trafikofficials, som er et korps af civile, der siden år 2005 er uddannet til at være et alternativ til politiet og hjemmeværnet.

I weekenden blev de første kursister nogensinde i Holstebro uddannes. Det betød, at de over to dage modtog undervisning på biblioteket, mens den praktiske del foregik i tre kryds i Holstebro.

- Det handler om at få god teori ind om trafikofficials beføjelser, for det er reel magt, man får i et kryds. Der er også noget psykologi med, for de danske trafikanter er ikke ligefrem kendt for at være de mest besindige bilister, siger Svenn Vind, der er instruktør og trafikkoordinator i Herning Kommune.

Annonce

Vi er ude

Uddannelsen af trafikofficials i Holstebro er sket på foranledning af DGI Vestjylland. På to dage gennemgås 16 lektioner, hvorefter man er klar til at hjælpe i trafikken.

- Vi har været i gang i Herning i fem år og har dér et rigtigt godt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Der er tillid, og den værner vi meget om, for vi ved godt, at træder man bare én gang ved siden af, så kan den være væk, siger Svenn Vind, der kan bryste sig af, at ingen af Hernings trafikofficials endnu er kommet til skade, selvom opgaven er omgærdet af en vis portion trafikfare.

- Vi er ude 30-40 timer per mand om året. I Hjemmeværnet skal man være aktiv i 24 timer om året, så vi er fuldt på højde med hjemmeværnet, siger han.

Deltagerne i Holstebro kom blandt andet fra de lokale cykel- og triatlonklubber. Selvom der meldes om langt større interesse i Herning, hvor der er fire hold, så oplevede man også her, at det første hold var sværest at samle interesserede til. På den baggrund vurderer Svenn Vind, at uddannelsen meget vel kan komme til Holstebro igen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce