Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Der skal være karaktergulerødder i at tænke nyt

Annonce

Debat: For nylig kom partiet SF med et forslag til en revision af den gældende karakterskala. Væk med -3 og flere midterkarakterer. Det skal være med til at gøre op med en nulfejlskultur i uddannelsessystemet, lyder det. Regeringen tog pænt imod forslaget, og vi er uden tvivl på vej mod en ændring af karaktersystemet.

Dansk Erhverv er helt enige i, at der er behov for et opgør med nulfejlskulturen. For i uddannelsessystemet er det sådan, at man får en topkarakter for den fejlfri præstation. Det betyder, at man bliver belønnet for at undgå fejl og vælge det sikre. Sådan er det ikke i erhvervslivet. Her er det vigtigt, at man tør tage chancer og tænke nyt. Det er hele grundlaget for den innovation og nytænkning, som vi konstant har brug for. I vores optik skal uddannelser forberede de unge til arbejdsmarkedet, og på den baggrund vil det være smart, hvis der også er karaktergulerødder i at tænke nyt og prøve noget anderledes.

Men det er selvfølgelig vigtigt, at vi tænker os om. For i sin tid blev 12-trinsskalaen lavet for at sikre, at danske studerendes karakter er sammenlignelige med andre landes studerende. Det gør det for eksempel nemmere for vores unge at tage på udvekslingsophold i udlandet. Det skal vi holde fast i. Endelig må vi huske, at det er vigtigt, at ændringen er langtidsholdbar. Det er vigtigt, at det her bliver resultatet af et grundigt arbejde, så det ikke skal omgøres igen om fem år. Der er stadig folk, der referer til 13-skalaen, fordi det er den, de selv kendte. Ja, man hører endda fra tid til anden folk, der stadig siger, at en opgave er ”løst til UG med kryds og slange”. Når en arbejdsgiver får et nyt eksamensbevis i hånden, skal de kunne gennemskue kandidaternes karakterniveau.

Mads Eriksen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce