Annonce
Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Viktor Videbæk er elev ved Vestergades Slagter. Han blev spurgt af en underviser, om han ville deltage ved årets skolemesterskab i skills. Foto: Johan Gadegaard
Torsdag skulle det afgøres, hvilke elever der var dygtigst til deres håndværk, da der var Lokale Skills-mesterskaber på UCH.

Holstebro: Bagerelev Rasmus Kusk Jensen har tungen lige i munden. Han er nemlig ved at samle reden til sit såkaldte skuestykke. På bordet ligger den svane, der skal op og stå i reden, og ved bordene omkring ham står fem andre bagerelever, der i dag er mere konkurrenter end kollegaer.

Bagereleverne dystede torsdag om at være bedst til deres fag og på den måde komme videre til de regionale- og landsdækkende mesterskaber.

Konkurrencen har blandt andet til formål at styrke talentudviklingen på erhvervsskolerne, men det er også med til at fremme uddannelsernes image. For 25-årige Rasmus Kusk Jensen giver det stolthed at folde sit talent ud.

- Det viser andre mennesker, at en bager ikke bare står tidligt op og laver rundstykker, siger han.

Rasmus Kusk Jensen er for gammel til at deltage ved DM i Skills. Alligevel glæder han sig over at være med til skolemesterskabet.

- Det er en fantastisk mulighed, hvis man kører lidt træt i faget. Vi laver noget, som vi aldrig ville gøre til hverdag, og man kan gå lidt mere i dybden med det her, siger han.

Annonce
Rasmus Kusk Jensen er stolt af sit fag, og han glæder sig over at kunne vise sine talenter frem. Foto: Johan Gadegaard

En stor oplevelse

Det var ikke kun bagereleverne, der viste deres talenter frem til skolemesterskaberne i Skills. Der var også konkurrence hos gourmetslagterne, malerne og kokkene.

Så hvis man ikke var vild med duften i bageriet, kunne man stikke hovedet ind i lokalet ved siden af. Her var der også fuld koncentration. Det eneste, man kunne høre, var slagterelevernes knive ramme ned i skærebrættet.

En af dem, der var godt i gang med udskæringerne, var 18-årige Viktor Videbæk. Han glædede sig over at få en anderledes udfordring, end den han får til dagligt.

- Man er oppe imod nogen, der måske er lidt bedre end en selv, så man får virkelig noget ud af det, siger han.

Viktor Videbæk var også med til skolemesterskaberne sidste år, og ifølge ham burde alle opleve det.

- Jeg er stolt over at være med, og det giver jo også en mulighed for at vise sig frem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce