Annonce
Debat

Ubehøvlet behandling på Venø-færgen

Arkivfoto: Frede Madsen Steengaard

Læserbrev: På en cykeltur til Venø søndag den 11. juli skulle fruen og jeg med færgen, som jo er gratis i juli måned - hurra for det. Vi ankom til færgelejet klokken 11:15 og undrede os over, at færgen lå stille med bommene nede, medens bilkøen voksede og voksede.

Motorstop på færgen, tænkte vi og var lige ved at vende om for at cykle til Oddesund i stedet for, da bommene så alligevel gik op klokken 11:35. Cirka halvdelen af bilkøen og cirka 15 cyklister kunne så køre ombord.

Ved 13-tiden skulle vi tilbage igen. Ved færgelejet kunne vi se færgen på fastlandssiden. Den var tom og havde bommene nede, selv om bilkøen derovre var ganske lang. Vi ventede sammen med en børnefamilie med tre børn og en Christiania-cykel. De lå i sommerhus i Handbjerg. Vi drøftede i spøg, om færgepersonalet mon var i sympatistrejke med sygeplejerskerne.

Annonce

Efter 15 minutter kunne vi se bommene gå op derovre; færgen blev fyldt med mindre end halvdelen af de ventende biler plus nogle cyklister. Da færgen var tømt, kom vi og cirka halvdelen af bilerne på Venø-siden om bord og blev sejlet over.


Jeg spurgte ham høfligt, hvorfor de ikke sejlede i kontinuerlig drift her i juli måned. Han svarede hertil, at det gjorde de fanme også, og hvis jeg kunne fise af, så kunne det være de kunne komme til at sejle igen.


Som sidste cyklist kom jeg forbi dæksmanden. Jeg spurgte ham høfligt, hvorfor de ikke sejlede i kontinuerlig drift her i juli måned. Han svarede hertil, at det gjorde de fanme også, og hvis jeg kunne fise af, så kunne det være de kunne komme til at sejle igen.

Jeg forsøgte lidt spagfærdigt: "Ahrr med tyve minutters ophold i færgelejet på fastlandssiden kan det vel næppe kaldes kontinuerlig drift?". Svaret hertil var: ”Se nu at skrubbe af”.

Jeg kan godt leve med, at folk omkring mig kan være ubehagelige, ja sågar ubehøvlede. Men når jeg her farer i blækhuset, er det også fordi, at børnefamilien med Christiania-cyklen fortalte, at de efter overfarten til Venø på meget ubehøvlet vis blev bedt om at rubbe sig med at komme af færgen.

Nu kan det jo være, at venøboere, Struer Kommune og Venø Færgefart slet ikke bryder sig om regeringens sommerpakke med gratis overfart for cyklister og turister. Så kan man jo drille ved at sejle halvtimesdrift, som sejlplanen jo også foreskriver. Og hvis nogen skulle undre sig, så kan de da få en skideballe oven i købet.

Hvis det er sådan, det er fat, så kan jeg bedyre, at dæksmanden og skibsføreren (som vel er ham, der bestemmer, hvornår færgen sejler) til fulde gør, hvad de kan, for at man ikke skal føle sig velkommen en anden gang.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsannoncen sagde alt: 'Livet var færdig med A.P. , før A.P. var færdig med livet'

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kontakter gav Martin et arbejde: Jeg nåede næsten ikke at føle at jeg var ledig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Det er muligt, at vi ikke har brug for en læge, men vi ringer ikke til lægevagten uden grund

Erhverv

Ledigheden er helt i bund: - Jeg kan ikke huske, at der har været så få uden arbejde

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Erhverv

Lundme i knibe: Da kvinden i hans liv flyttede ind, fulgte katten med

Sport For abonnenter

Superligadrømmen er blevet til en divisionsdrøm i barndomsklubben

Debat

Debat: Lad os holde Madspildsdag hver dag

Navne

Ny festival: - Jazz er jo også at skylle en whisky ned, mens man hygger sig med musikken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sport For abonnenter

Minut for minut: To mål af Mirsad sikrede HB alle tre point i Fuglebakken

Holstebro For abonnenter

Parkinsons-ramte Gunner må selv betale sin genoptræning - flytter han over kommunegrænsen, er den gratis

Holstebro

Der har allerede været rift om boliger, selvom de først står klar til sommer: Vi fik en telefonstorm

Annonce