Annonce
Kultur

Uafklaret: Stor usikkerhed om konfirmationer i juni

Det er endnu ikke afklaret, om det bliver muligt at gennemføre konfirmationer i Holstebro i juni. Arkivfoto: Morten Pape
I bedste fald kommer der en afklaring på, om der kan holdes konfirmationer i Holstebro i slutningen af denne uge, lyder meldingen fra provst Niels Arne Christensen.
Annonce

Holstebro: I begyndelsen af coronakrisen blev det hurtigt besluttet at flytte konfirmationerne væk fra maj, der er den helt store måned for konfirmationer.

Mange af konfirmationerne i Holstebro-området blev skubbet til juni, mens de øvrige fik deres udskudt til august eller september.

Men nu har usikkerheden igen bidt sig fast hos kommende konfirmander, forældre og præster, når det gælder konfirmationerne i juni.

Kirkerne åbner efter planen den 18. maj, og det forventes, at forsamlingsforbuddet hæves til til 30-50 personer.

Det er dog langt fra en garanti for, at konfirmationerne kan gennemføres.

- Lige nu ved vi det ikke. Det hele er uafklaret. Vi har ikke modtaget nogen retningslinjer for åbningen af kirkerne. Det venter vi spændt på, siger Niels Arne Christensen, der er provst i Holstebro Provsti.

Mandag formiddag havde han virtuelt møde med sine provstekolleger og biskop Henrik Stubkjær fra Viborg Stift. Men på alle niveauer i kirken venter man på udmeldinger fra kirkemister Joy Mogensen (S) og hendes departement i kirkeministeriet.

- Vi ved kun, at kirkerne står til at åbne igen den 18. maj, men vi ved ikke, hvordan og hvilke krav vi skal efterleve. Det gælder også reglerne for den almindelige gudstjeneste, siger Niels Arne Christensen.

Annonce

Kan skubbes igen

Han fortstår fuldt ud, at den uafklarede situation skaber frustration hos alle involverede parter.

- Vi ønsker alle en afklaring så hurtigt som muligt. I bedste fald er der en afgørelse i slutningen af denne uge, men det er ikke sikkert, siger provsten.

I sidste ende kan det ende med en ny udskydelse af konfirmationerne i blandt andet Holstebro Kirke og Nørrelandskirken.

- Det er en lokal afgørelse, om vi skal udskyde konfirmationerne en gang mere. Men hvis vi gør det, skal det være, fordi det er nødvendigt, siger Niels Arne Christensen.

Et andet dilemma for konfirmand-familierne er, under hvilke former de kan afholde festen. Det er endnu uafklaret, hvor mange mennesker der må forsamles i starten af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce