Annonce
TTH Herrer

Uafgjort i sønderjysk heksekeddel

Sønderjyske og TTH Holstebro spillede 25-25 lørdag eftermiddag. Foto: Timo Battefeld
TTH Holstebro slap fra Sønderborg med skindet på næsen efter 60 minutters indianerbold uden en vinder.

Sønderborg: Det endte med et point til hver, da TTH Holstebro lørdag eftermiddag var på besøg hos Sønderjyske i Brogager Sparekassen Skansen.

I en kaotisk kamp med masser af tænding og et par usikre dommere, sluttede det uafgjort, da den kommende TTH-spiller Aaron Mensing ikke kunne score på et frikast efter tid. Dermed slap TTH med skrækken på en af ligaens sværeste udebaner, hvor man ofte har haft det svært.

TTH Holstebro var gået til pausen med en føring på 13-12, men efter pausen var det Sønderjyske, der havde bedst fat - ikke mindst på grund af 7 mod 6-spillet, som de gik over til. Faktisk kunne gæsterne takke indskiftede Simon Gade for, med et par store redninger i slutfasen at holde vestjyderne inde i kampen.

Topscorer for TTH blev Allan Damgaard med 6 mål. Det samme lavede Sønderjyskes Christian Jensen, der ligesom Aaron Mensing skifter til TTH efter denne sæson.

Annonce

Kampen i tal

Sønderjyske - TTH Holstebro 25-25 (12-13)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 3-3, 4-5, 7-8, 9-11, 12-13, 15-16, 18-18, 20-19, 22-22, 23-23, 25-25.

Mål, Sønderjyske: Christian Jensen 6, Mikkel Møller 5, Kasper Olsen 4, Oliver Eggert 3, Frederik Børm 2, Jon Andersen 1, Aaron Mensing 1, Arnar Birkir Halfdansson 1.

Mål, TTH: Allan Damgaard 6, Kasper Kildelund 4, Johan Meklenborg 4, Magnus Bramming 3, Nikolaj Enderleit 3, Peter Balling 2, Jonathan Würtz 1, Kay Smits 1, Jonas Porup 1.

Udvisninger: Sønderjyske 2, TTH 1.

Tilskuere: 2152 i Brogager Sparekassen Skansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce