Annonce
112

Tyve på besøg i genbrugsforretninger

Politiet har fået to anmeldelser om indbrud i genbrugsforretninger. Arkivfoto

Lemvig: I løbet af weekenden har både Kirkens Korshærs Genbrug på Rugmarken i Lemvig samt Indre Missions Genbrug på Vasen i Lemvig haft besøg af en indbrudstyv.

Hos Kirkens Korshær har tyven været på spil mellem klokken 15.30 søndag og mandag klokken 9. Her er tyven kommet ind ved at brække en vestvendt plastikdør op med en ukendt genstand. Alt i forretningen er gennemrodet, men ifølge politiet er der ikke umiddelbart forsvundet noget ved indbruddet.

Det er anden gang på en måned, at Kirkens Korshærs Genbrug har haft indbrud. I slutningen af oktober brugte tyve en vinkelsliber at bryde ind i et pengeskab, hvorefter de stak af med blandt andet et mindre beløb i kontanter.

Hos Indre Missions Genbrug fik tyven 400 kroner i kontanter samt en fingerring ud af anstrengelser. Her er tyven kommet ind i forretningen ved at knuse et kældervindue, hvorefter tyven har været rundt i forretningslokalet og fundet en pengekasse, hvor pengene lå i.

Her er indbruddet sket mellem lørdag klokken 13.30 og mandag klokken 9.30, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce