Annonce
112

Tyve på besøg i genbrugsforretninger

Politiet har fået to anmeldelser om indbrud i genbrugsforretninger. Arkivfoto

Lemvig: I løbet af weekenden har både Kirkens Korshærs Genbrug på Rugmarken i Lemvig samt Indre Missions Genbrug på Vasen i Lemvig haft besøg af en indbrudstyv.

Hos Kirkens Korshær har tyven været på spil mellem klokken 15.30 søndag og mandag klokken 9. Her er tyven kommet ind ved at brække en vestvendt plastikdør op med en ukendt genstand. Alt i forretningen er gennemrodet, men ifølge politiet er der ikke umiddelbart forsvundet noget ved indbruddet.

Det er anden gang på en måned, at Kirkens Korshærs Genbrug har haft indbrud. I slutningen af oktober brugte tyve en vinkelsliber at bryde ind i et pengeskab, hvorefter de stak af med blandt andet et mindre beløb i kontanter.

Hos Indre Missions Genbrug fik tyven 400 kroner i kontanter samt en fingerring ud af anstrengelser. Her er tyven kommet ind i forretningen ved at knuse et kældervindue, hvorefter tyven har været rundt i forretningslokalet og fundet en pengekasse, hvor pengene lå i.

Her er indbruddet sket mellem lørdag klokken 13.30 og mandag klokken 9.30, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce