Annonce
112

Tyv afslørede sig selv, da han tilkaldte ambulance

Foto: Rune Feldt-Rasmussen.

Ulfborg: Hvis der findes en lærerbog - en tyvenes abc - så var det ikke én bog, som en 29-årig mand fra Ulfborg havde læst fredag morgen.

Her forsøgte han - sammen med en medgerningsmand - at bryde ind hos ABC Lavpris på Harbogade i Ulfborg.

- Da vi kommer derud, er der ingen spor efter gerningsmændene, fortæller Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiet vælger dog at se videomaterialet fra butikken igennem, og her kan betjente se, hvordan to mænd forsøger at komme ind i butikken. Hvordan de knuser ruden til indgangspartiet, hvilket tøj, de har på, og at de har en kuffert med til de eventuelle tyvekoster.

Mens politiet er på gerningsstedet, bliver det ringet op af vagtcentralen. Der er blevet kaldt en ambulance ud til en adresse også på Harbogade, oplyser politiet:

- Der har tidligere været noget bøvl på den adresse, så ambulancefolkene vil gerne have politiet med, fortæller Knud Lauridsen.

Da betjentene kommer frem til adressen, kan de se, at ambulancen er blevet kaldt ud til en mand, der har snitsår, som kan stamme fra forsøget på at komme ind i butikken. Han har tøj på, der matcher det fra videoovervågningen, og på gulvet står en kuffert magen til den fra videoovervågningen:

- Den 29-årige bliver derfor sigtet for indbrudsforsøget, fortæller Knud Lauridsen.

Medgerningsmanden er der dog ingen spor af på adressen, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce