Annonce
Erhverv

Steffen fik kæmpe helleflynder på krogen: - Jeg ryster stadig over den store fangst

Steffen Wentzel med den over 30 kilo tunge helleflynder, han havde held med at få på krogen tirsdag aften. Privatfoto: Ivans-lystfiskeri.dk
Efter et par timers kamp fik tysk lystfisker hevet en 30 kilo tung helleflynder op fra havet

Thyborøn: Det var en glad Steffen Wentzel fra Giessen ved Frankfurt, der onsdag morgen kom i land på havnen i Thyborøn.

Et halvt døgn tidligere havde han nemlig fået en omkring 30 kilo tung helleflynder på krogen og hevet ombord på det skib, han var stævnet ud for at fiske fra.

- Jeg ryster stadig over oplevelsen. Det var første gang og nok også sidste gang, jeg har fået sådan en fangst. Det var en drøm for mig at fange den, og jeg kommer aldrig til at glemme oplevelsen, siger Steffen Wentzel.

Annonce

Han var stævnet ud med Ivans Lystfiskeri i Thyborøn for at fange torsk. Den store gevinst blev hevet i land omkring 25-50 kilometer ude i Nordsøen nordvest for Thyborøn, og det er ifølge Villy Stig Andersen usædvanligt, at der bliver fanget så store helleflyndere i det farvand.

- Normalt skal man til Nordnorge for at finde de helt store helleflyndere, så det hører til sjældenhederne, at man får så stor en fisk på linen her, siger han.

Der er tidligere landet større helleflyndere i Thyborøn, men de er blevet fanget i trawl, og derfor er det usædvanligt, at en lystfisker har fået så stor en fisk på krogen.

Det krævede også noget arbejde at få den ind, fortæller Steffen Wentzel.

- Jeg var egentlig i gang med at fange torsk, da jeg kunne mærke, at der var noget stort på krogen. Det var ned og op flere gange i løbet af et par timer, og til sidst fik jeg den op, men vi var tre mand til at få den ind, fortæller den glade lystfisker.

Han var onsdag formiddag i gang med at udskære helleflynderen. Den kommer på is og bliver røget, når Steffen Wentzel kommer hjem igen.

- Så har jeg fisk til et stykke tid, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce