Annonce
Biler

Tysk premiumbil strammer sig an med en ny kuffert

Den nye Audi A3 Sedan vokser en smule og får en mere muskuløs fremtoning. Foto: Audi
Den nye Audi A3 kommer i en sedan-version, som lover mere ballade end forgængeren.
Annonce

Sedan-modeller har ikke altid været det mest ophidsende. Det gælder i særdeleshed den forrige Audi A3 Sedan, der nok var stilig, men også lige så underspillet som jakkesættet hos en vekselerer.

Det er ændret med den nyeste aftapning af A3 Limousine, som folkene fra Ingolstadt netop har vist.

Her er dømt langt mere gadedreng og rav i gaden. Tag bare de brede skærme med hints til ur-Quattro-modellerne og flaben af en bred såkaldt honeycomb-kølergrill. Her er der ingen tvivl om, at ærkerivalerne fra BMW er mere på sigtekornet end tidligere. Det er elementer, vi også ser på A3 Sportback, som blev vist tidligere på året.

Både Sportback og Limousine lander herhjemme til sommer. Her koster Sportbacken fra 300.000 kroner for den trecylindrede 30 TFSI med 110 hk, mens 35 TFSI med 150 hk og manuelt gear starter fra 340.000 kroner, og prisen er 365.000 kroner med S-tronic automatgear. Sedanen ventes at være 10.000 kroner dyrere. Så har du cirka niveauet.

Den danske importør har endnu ikke de beskatningsmæssige værdier ved erhvervsleasing klar.

Audi A3

Den sidste generation af Audi A3 blev lanceret i 2011 som tredørs hatchback, Sportback og senere sedanen - kaldet Limousine - og cabriolet.

Den nye Audi A3 kommer i første omgang udelukkende som Sportback og Limousine.

Motorprogrammet rulles løbende ud mere flere varianter i år. Plug-in-hybrid kommer i løbet af 2020.

Annonce

Alternativt visitkort

Limousinen er ligesom A3 Sportback vokset, og selv om akselafstanden er uændret, så er modellen blevet en tand længere og bredere. Den er 15 centimeter længere end hatchbacken og afrundet af det coupé-snit, som er blevet trenden for de genfødte sedaner, der lægger endnu mere afstand til fortidens image med sedaner som køretøjer ført af ældre herrer med cerut. På den måde kan bilen være et alternativt visitkort for dem blandt firma-folket, som finder en model i mellemklassen tilstrækkelig.

Her er nu også gjort mere ud af fronten, som selvfølgelig har full LED-forlygter som standard, men hvor LED-lysteknologien kan bruges til at give de forskellige modeller forskellige signaturer.

Annonce

Kan se grønne lys

Designet inden døre er magen til det i A3 hatchback. Det vil sige digital instrumentering med en skærm på 10,25 tommer som standard, der kan opgraderes til 12,3 tommer med digitalt cockpit, mens den centrale skærm er på 10,25 til 12,3 tommer.

Modellen er forberedt for nyskabelser som lyskrydsinformation, hvor bilen hele tiden får oplysninger, så farten tilpasses den næste grønne bølge. Det giver en mere afslappet kørsel og vil kunne spare 15 procent af brændstofforbruget. Det fungerer dog endnu ikke i Danmark. Her er også mulighed for at fjernstyre en række funktioner med en telefon-app, mens telefonen kan bruges som nøgle. Samtidig er der brugt masser af genbrugsmaterialer i trim og beklædningen indendørs, for eksempel fra plasticflasker.

Motorprogrammet ligner A3 hatchback. Det er indtil videre to TFSI-benzinmotorer og en TDI diesel. Det handler om en 1,0 TFSI med 110 hk og en 1,5-liters TFSI med 150 hk, begge med 48-volts mild hybrid, når man vælger automatgear. Derudover er der en 2,0 TDI med 150 hk. Som i de andre koncernbiler styres gearkassen i modellerne med shift by wire-automatgear, som håndteres fra en lille central paddle.

Helt i mærkets ånd findes der en række muligheder for eksklusivt ekstraudstyr, lige fra adaptive støddæmpere over Head Up Display til B&O-lydanlæg. Så der er fortsat mange muligheder for at sætte et personligt præg på modellen.

Modellen får en mere coupéagtig fremtoning. Bagagerummet er uændret på 425 liter. Foto: Audi
Digital instrumentering med en skærm på 10,25-12,3 tommer er standard, mens den centrale skærm er på 10,1 tommer. Foto: Audi
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce