Annonce
Biler

Tysk miniklasse-crossover på vej som coupé

VW har foreløbig vist formummede billeder af den nye model, som hedder Nivus i Brasilien. Foto: VW
VW T-Cross kommer i en afrundet coupé-version, der lander herhjemme til næste år.
Annonce

Vi har set det med eksklusive modeller som Audi Q3, der også er kommet i en mere stilig Q3 Sportback med en coupéagtig afrunding, og nu er VW koncernen klar til at gentage manøvren i den næstmindste prisklasse. Det sker, når en mere sportsligt udseende version af miniklasse-crossoveren T-Cross lanceres til næste år.

Det er en model, som netop er vist med navnet Nivus. Den debuterer allerede i år på det brasilianske marked og forventes til Europa i 2021, hvor den i løbet af året også vil blive lanceret herhjemme. Det er dog uvist, hvad modellen kommer til at hedde på vores kontinent.

Bilen bygger på samme MQB A0-platform som T-Cross, men den vil få et lidt længere udhæng agterude, så den mere skrå taglinje ikke koster på bagsæde og bagagerumspladsen.

Platformen er den samme som T-Cross, men C-stolpen er mere afrundet. Foto: VW
Annonce

Produceres i Nordspanien

Inden døre vil den nye model byde på en anden og mere digital instrumentering end T-Cross. Her bliver en berøringsskærm omdrejningspunktet. Samtidig kommer der nye opkoblings-muligheder under navnet VW Play.

Den kommer ifølge tysk motorpresse angiveligt med motoriseringer, der omfatter koncernens 1,0-liters benzinmotor på 115 hk, en 1,5-liters TDI på 95 hk og endda en 1,5-liters benzinmotor på 150 hk.

Modellen til det europæiske marked skal efter alt at dømme produceres på den samme fabrik i spanske Pamplona, som i dag bygger Polo og T-Cross.

Introduktionen af den nye model passer ind i en strategi om at fylde en række nicher inden for høje biler.

Den mere strømlinede variant af T-Cross har lidt længere udhæng agterude for at bevare pladsen i kabine og bagagerum. Foto: VW
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce