Annonce
Sport

Tysk målvogter snupper sin 11. sæson i det midtjyske

Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
38-årige Sabine Englert forlænger sin kontrakt med Herning-Ikast, som den gælder til sommeren 2021.

Den rutinerede tyske målmand Sabine Englert snupper en håndboldsæson mere i Midtjylland.

Således forlænger hun kontrakten med Herning-Ikast for endnu en sæson, som så bliver hendes 11. Den strækker sig til sommeren 2021.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Den 28-årige Englert kom til det daværende Ikast-hold i 2009 og havde dengang ikke regnet med at skulle blive håndboldgammel i Midtjylland.

- Da jeg kom her i sin tid, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle blive så længe, men det har været en fantastisk rejse. Det er et tegn på, at det er en sund klub, og at det er et godt sted at være både på og uden for banen, siger Sabine Englert.

- I min alder begynder man selvfølgelig også at gøre sig tanker om, hvad der skal ske efter håndbolden, men jeg synes stadig, at det er sjovt at spille, og jeg synes, at vi har et rigtig godt og spændende hold i Herning-Ikast Håndbold.

Sportschef Jakob Mølgaard Christensen glæder sig over det fortsatte samarbejde, da han ser hende som en vigtig del af truppen, og fordi hun udgør en "fantastisk målvogterduo" sammen med Jessica Ryde.

- Gennem flere sæsoner nu har Englert været skadesfri, og hun holder fortsat et meget højt niveau og er kampafgørende for os, selv om hun er oppe i årene for en håndboldspiller.

- Hun må efterhånden siges at være en institution her i HIH og i dansk håndbold, og vi er stolte over at have hende i klubben, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Herning-Ikast ligger aktuelt nummer fem i HTH Ligaen.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Herning-Ikast
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce