Annonce
Ulfborg/Vemb

Tysk data og danske regler spænder ben for turisterne - Henrik og Gerda lider tabet

Henrik Olesen er medejer af sommerhusudlejningen Klitferie ved Vedersø. Han er en af dem, der ærgrer sig over de regler, der er sat op for tyske turister om krav til isolation. Arkivfoto: Morten Stricker
Det giver ikke mening, synes flere af de tyske turister, som ikke kan få lov at rejse ind i Danmark - uden at skulle gå i isolation. Overnatningsstederne sukker efter EU-coronapasset.

Thorsminde: Tyskerne fra delstaten Slesvig-Holsten kan godt få lov. Men alle andre tyske turister, der ikke er vaccinerede, skal gå i ti-dages karantæne, når de rejser ind i Danmark. Det kan mange tyske turister ikke se idéen i.

Så der er travlt ved telefonerne for tiden hos blandt andre sommerhusudlejningsfirmaet Klitferie.

- Det tager ofte lidt tid at få dem forklaret, hvordan og hvorfor tingene hænger sammen, som de gør, siger medejer Henrik Olesen.

Annonce

For selvom tyske delstater som Hamburg og Mecklenburg-Vorpommern i Nordtyskland har så lav smitte, at turister herfra bør være undtaget kravet om isolation, så opretholdes det.

Udenrigsministeriet har tidligere forklaret til Ferieudlejernes Brancheforening, at Tyskland ikke indberetter en række regionale testdata til Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol. Derfor kan Danmark ikke tage udgangspunkt i de enkelte delstater - men må tage udgangspunkt i incidenstallet for hele Tyskland - og det er endnu for højt til at undgå isolationskravet.

En dyr besværlighed

Det har været en af årsagerne til, at indtjeningen hos Klitferie i april, maj og juni har været knapt halvt så god som på et normalt, coronafrit år.

Det er selvom udlejningsselskabet gør alt i sin magt for at forklare tyskerne, at der er muligheder for at forkorte isolationen:

- På fjerdedagen her i landet kan de få taget en coronatest. Hvis den er negativ, kan de bevæge sig frit igen derefter - så isolationskravet ophører, siger Henrik Olesen.


Det tager ofte lidt tid at få dem forklaret, hvordan og hvorfor tingene hænger sammen, som de gør.

Henrik Olesen, medejer af Klitferie


Alligevel udebliver tyskerne.

Annonce

Coronapasset

Det samme gør sig gældende hos Thorsminde Camping. Her har antallet af overnatninger også været 60 procent mindre end i et normalt, coronafrit år.

- Sidste år var det endnu værre. Der var nedgangen på 80 procent i april, maj og juni. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, siger Gerda Johansen, der ejer Thorsminde Camping med sin mand.

Begge steder sukker man nu efter det kommende EU-coronapas, der ventes vedtaget og klar i slutningen af juni, og som skal gøre det muligt for alle at rejse på ferie i Europa uden karantænekrav, såfremt man kan dokumentere en negativ test, en vaccination eller en immunitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce