Annonce
Danmark

'Tyrkersvinet' rykker mod vest: Kendt flæskestegskonge åbner pop-up-restaurant i sin barndomsby

Der vil blandt andet være masser af svin og flæskesvær på menuen, når kokken Umut Sakarya vender hjem til barndomsbyen Odense, hvor han snart åbner en midlertidig restaurant hos Anarkist ølbar i Odense. Foto: Kim Rune
Kokken Umut Sakarya, der lige nu er aktuel i tv-programmet Vild med dans og kendt fra DR3-programmet "Tyrkersvin", åbner en midlertidig restaurant hos Anarkist ølbar i Odense. Han håber, at det kan føre til en permanent restaurant i Odense i fremtiden.

Selvom den kendte kok Umut Sakarya er opvokset på Fyn har det kun været i København, at man har kunnet besøge hans imperium med flæskesteg og brun sovs. Indtil nu i hvert fald.

For den 29-årige kok og restaurantejer, der lige nu medvirker i TV 2-programmet "Vild med dans", åbner 26. oktober en popup-restaurant i Anarkist Beer & Food Lab på Albanigade i Odense. Der bliver tale om en midlertidig popup-udgave af hans grillrestaurant Guldgrillen, hvor der ifølge Anarkist Beer & Food Labs Facebook-side i to måneder vil blive serveret "flæskestegsburgere med sprød svær, fritter og sovs i spandevis".

- Vi kommer i en Guldgrillen juleudgave med risalamande, flæskestegssandwich med bearnaise og brun sovs og fritter, siger Umut Sakarya, der fortæller, at Guldgrillen i to måneder overtager køkkenet hos Anarkist.

Umut Sakarya kom til Danmark fra Tyrkiet som dreng og boede i Sanderum, inden lysten til at arbejde med mad drev ham til København. Han fortæller, at netop hans fynske opvækst er årsagen til, at han har valgt Odense som den første by, hvor han afprøver sit flæskestegs-koncept uden for København.

- Det er her, jeg kommer fra. Man vil altid tilbage til der, hvor man er opvokset. Det er en drøm at have en restaurant i Odense. Pludseligt opstod muligheden, og så slog vi til, siger han.

Annonce
Den dansk-tyrkiske kok Umut Sakarya på Anarkist. fv Mette Bæhrenz fra Anarkist, Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen, Umut, Frank Sværd fra Guldkroen og Michael Schmidt fra Anarkist. Foto: Kim Rune

Håber på at købe restaurant

Han er udover sin medvirken i Vild med dans også kendt fra DR3-programmet "Tyrkersvin", ligesom han tidligere har vundet TV3-programmet Masterchef. Han troede oprindeligt, at han skulle lave mad på gourmetrestauranter, men kastede sig senere ud i et iværksættereventyr med gammeldags dansk mad som hovedtema.

- Jeg har lagt billeder op på sociale medier af fin mad og fået 40 likes. Men når jeg lægger en flæskestegssandwich op, får jeg 400 likes, fortalte Umut Sakarya, da han i september gæstede Det Fynske Folkemøde på Fyens Stiftstidende.

Her nævnte han også de to vigtige årsager til den succes, han har skabt med Guldgrillen, Guldkroen og take-away-restauranten Guld To Go:

- Det er tryghed og genkendelighed, folk får i vores mad. Det minder dem om den mad, de fik hos farmor og farfar, og det gør folk glade.

Guldgrillen og Anarkist fejrer åbningen 26. oktober ved fra klokken 12 at uddele 150 gratis flæskestegsburgere med dertilhørende fadøl. Og bliver det en succes, håber Umut Sakarya, at han kan åbne en permanent restaurant i Odense.

- Der er rigtig mange restauranter i Odense. Nu prøver vi lige i to måneder, og hvis det kører, så køber vi nok en restaurant eller fem, siger han.

Umut Sakarya fortæller, at han selv vil være til stede i restauranten i Odense to gange om ugen. Ellers vil det være hans barndomsven Stefano Foschi, der driver Restaurant Fynboen, som vil stå for den daglige drift.

Her ses Umut Sakarya på Anarkist flankeret af Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen og Umuts samarbejdspartner Frank Sværd fra Guldkroen. Foto: Kim Rune
Inden længe åbner Umut Sakarya en midlertidig restaurant i barndomsbyen Odense. Han håber, at det kan bane vejen for en permanent restaurant i byen. Foto: Kim Rune
Ølbaren "Anarkist" hos Albani i Odense danner rammen om Umut Sakaryas midlertidige base i Odense, hvor han er vokset op. Foto: Kim Rune
Øl og flæskesvær kommer til at danne par i Umut Sakaryas nye midlertidige restaurant i Odense. Foto: Kim Rune.
I to måneder overtager Umut Sakaryas "Guldgrillen" køkkenet hos Anarkist ved Albani i Odense. - Vi kommer i en Guldgrillen juleudgave med risalamande, flæskestegssandwich med bearnaise og brun sovs og fritter, siger Umut Sakarya. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce